Bemerítési alkalom – Barna Erika

Isten lecsendesítette a külső zajt, megnyitotta a szívem, és így képessé tett arra, hogy meghalljam, amit mondani akar számomra.

Sokakkal ellentétben én nem hívő családból jövök, így sokáig tartott, mire elkezdtem megismerni és elfogadni Istent. Pedig Ő már akkor is hitt bennem, akkor is szeretett és akkor is végtelen türelemmel terelgetett, amikor én még nem is gondoltam a létezésére.

Úgy nőttem fel, hogy nem volt számomra magától értetődő az, hogy pusztán önmagamért szerethető vagyok. Úgy éreztem, folyamatosan küzdenem kell azért, hogy elfogadjanak. Ezért nagyon hamar kialakult bennem az a meggyőződés, hogy az élethelyzeteimben nem számíthatok senki másra, csak magamra. Nem volt bennem hit, még bizalom is csak csekély, és sokkal inkább foglalkoztam a külvilág „zajával”, mint a bennem levő érzésekkel. De Isten így is támogatott és folyamatosan tanított engem. Ezek a tanítások nem mindig voltak kellemesek, hiszen amikor egyetlen éjszaka leforgása alatt egy fertőzés miatt tönkrement a hallásom, az nem csak fizikailag volt megterhelő, hanem – énekesként – komoly lelki kihívást is jelentett. A teher mellé azonban megkaptam Istentől a szükséges erőt is, hogy ebből a helyzetből talpra tudjak állni, és újra képes legyek énekelni. Mindeközben pedig megtanultam, hogy befelé, az érzéseimre is figyeljek. Isten lecsendesítette a külső zajt, megnyitotta a szívem, és így képessé tett arra, hogy meghalljam, amit mondani akar számomra.

A legnagyobb kihívást nekem az jelentette, hogy elhiggyem, Isten feltétel nélkül szeret. Nem tudom konkrét eseményhez kötni, hogy mikor tértem meg, mert egy folyamatként éltem meg. De az biztos, hogy elemi erővel zuhant rám a felismerés, amikor felfogtam, mekkora végtelen szeretet kell ahhoz, hogy valaki feláldozza egyszülött fiát, és hogy egy olyan ember haljon meg értem, aki soha életében semmilyen bűnt nem követett el. Mindezt azért, hogy a bűneimet megváltsa. Emlékszem, hogy amikor ez tudatosult bennem, fél órán át sírtam, hogy én ezt nem érdemlem meg.  Azóta is minden nap hálát adok az Úrnak a gondoskodásáért, valamint a kegyelemért, amit kaptam. (Barna Erika)

Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet

1077 Budapest, Wesselényi utca 53.
info@wessi.hu | +3613424746


KDB bank: 13555555-13552010-00000078