Bemerítési alkalom – Bruckner Hanga

Isten tágas térre akar bennünket vinni: tágítani akarja a látókörünket térben, időben, megértésben, miközben átélhetjük az igazi szabadságot Benne.

Hálás szívvel vagyok Isten és a gyülekezet előtt. Csodálatos érzés látni, ahogyan Isten elvezetett idáig. Szerető családban nőttem fel, rengeteg szellemi áldást kaptam, örököltem a szüleimtől. Az ő elkötelezett hitüknek is nagy szerepe volt abban, hogy Isten mellett dönthettem. Hogyan találkoztam Jézussal? A családommal minden húsvétkor megnéztük a Jézus élete c. filmet. 2006-ban egy ilyen alkalommal különösen megérintett Isten Lelke és megértettem kicsoda Ő, ki vagyok én és milyen hatalmas áldozatot hozott értem Krisztus. Fiatal voltam még, de hiszem, hogy Isten ugyanolyan komolyan veszi egy gyerek szavát és döntését, mint egy felnőttét. A film végén Apukámmal beszélgettünk, együtt imádkoztunk és átadtam a szívemet az Úrnak.

Növekedtem, tanultam, új helyzetekbe, kapcsolatokba kerültem és Isten hűséges volt: elkezdte kibontani az Ő személyes tervét az életemben. Tapasztaltam, hogy Ő vigasztaló Isten, aki ott van a nehézségeimben, hogy olyan Isten, aki segít nekem és terelget, olyan Isten, akivel bármit megoszthatok, aki feltétel nélkül szeret és aki jót tervezett velem. Református közösségben nőttem fel, ahol 14 éves koromban saját döntésemből vallottam meg, hogy „élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus” (Gal.2:20). Újabb helyzetek, újabb találkozások jöttek és Isten elkezdett megtanítani valamire: az Ő országában nincsenek „szellemi szintek”, amiket el kell érni, vagy amiket meg kell ugrani. Isten tágas térre akar bennünket vinni: tágítani akarja a látókörünket térben, időben, megértésben, miközben átélhetjük az igazi szabadságot Benne. A Lélek által átformálja a gondolkodásunkat és vezet minket napról napra. Isten mindenkinek egy nagyon személyre szabott utat készít, amely során megismerhetjük Őt, magunkat, az ajándékainkat az erősségeinket és a gyengeségeinket. Hiszem, hogy Krisztus teste különböző tagokból áll, akik szerepüket betöltve tökéletesen kiegészítik egymást. Hiszem, hogy Isten kegyelme átragyog a mi erőtlenségünkön, és erőről erőre, dicsőségről dicsőségre jutunk és formálódunk együtt Krisztus képére.

Őszintén el kell mondanom: református múltam miatt nem volt számomra egyszerű döntés a bemerítkezés. Nem szerettem volna elengedni, megtagadni mindazt az áldást, amit Isten azon a közösségen keresztül adott nekem. Hiszem, hogy a szüleim a legjobb helyre vittek mikor megkereszteltek: Isten kezébe helyeztek engem. Miért döntöttem mégis így? Az utóbbi évben Isten hihetetlen módon kezdte megmutatni magát nekem. Rengeteg megértést, kijelentést, vezetést, szeretetet kaptam tőle. Megfogalmazódott az a vágy a szívemben, hogy most én válaszoljak az Ő „szerelmes üzeneteire”. Azt a képet helyezte Isten a szívemre, hogy a bemerítkezésem olyan, mint egy menyegző. Hálás vagyok neki, hogy így, jegyben járva ezt a képet még jobban átélhetem. Isten már születésem előtt kiválasztott, a keresztelő és a konfirmáció alkalmával eljegyzett magának, és most én mondhatom ki a látható és a láthatatlan világ előtt, hogy IGEN, én is Vele szeretnék élni, hogy senki másra nincs szükségem, és hogy Ő az, aki teljessé teszi az életemet.

„…hogy ne ajándékozna nekünk Vele együtt mindent?” Ez az ige jut eszembe, ha a Wessire gondolok. Hatalmas ajándék nekem ez a gyülekezet. Kaptam szellemi testvéreket, anyukákat, apukákat. Megismerhettem a vőlegényemet, akinél tökéletesebb társat és vezetőt el sem képzelhetnék. Rengeteg áldást kaptam ezen a közösségen keresztül, és három év alatt otthonom lett a Wessi.

Ez tehát az én személyes történetem, és hiszem, hogy a mai ünnep csak a kezdet. Izgalommal várom, miket készít még Isten nekünk együtt. Egy biztos: itthon vagyok, Istennél és a Wessiben.
Hanga

Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet

1077 Budapest, Wesselényi utca 53.
info@wessi.hu | +3613424746


KDB bank: 13555555-13552010-00000078