Bemerítési alkalom – Csajka József

Ahogy olvastam és tanulmányoztam a Bibliát, egyre jobban megszerettem a bibliai történeteket és egy idő után arra jöttem rá, hogy valójában Istent szerettem meg a Biblián keresztül.

Nevem: Csajka József, 43 éves vagyok. 2015. novemberében voltam először istentiszteleten itt a Wesselényi utcai gyülekezetben.

Már gyermekkorom óta biztos voltam Isten létezésében, bár a szűkebb családom ateista volt. Számomra soha nem volt kérdés, hogy van-e Isten, vagy nincs. Nagy hatással volt rám Isten-hívő, református nagymamám, aki gyakran járt istentiszteletre. Rendszeresen olvasta a Bibliát. Annyira tisztelte Isten igéjét, hogy letérdelve olvasta a Szentírást és úgy is imádkozott. Istenben való öröme megragadó volt. Még a hétköznapokban is úgy láttam rajta, hogy boldoggá teszi a hite. Szerettem hozzá menni, kedves, szeretetteljes ember volt és úgy gondoltam rá, úgy éreztem, hogy jó az a keresztyén közösség, ahova tartozik.

Már gyermekként is szerettem megnézni a „Názáreti Jézus” című filmet és minden évben vártam a karácsonyi filmvetítéseket. Nagy hatással volt rám Jézus Krisztus története. 40 éves koromban jött az a gondolatom, hogy ha már hiszek Istenben, szeretném őt a Bibliából még jobban megismerni és hívő, keresztyén közösségben leélni az életemet.

Nagyon örülök, hogy Isten ide vezetett a Wesselényi utcai gyülekezetbe. Az interneten keresgéltem a magyarázatos Bibliát és így találtam meg a Wesselényi utcai gyülekezet istentiszteletének közvetítését. Így jöttem először, a magyarázatos Bibliát kerestem. Itt maradtam az istentiszteleten, nagy hatással volt rám és nagyon tetszett. Már első alkalommal úgy éreztem, Isten a legjobb helyre vezetett.

Ahogy olvastam és tanulmányoztam a Bibliát, egyre jobban megszerettem a bibliai történeteket és egy idő után arra jöttem rá, hogy valójában Istent szerettem meg a Biblián keresztül. Azt is Isten mutatta meg, hogy valóban szükségem van őrá, szükségem van kegyelmére és Jézus Krisztus áldozatára. Meg vagyok győződve, hogy a Szentírás Isten üzenete, szeretnék bemerítkezni és szeretnék Krisztus követőjeként élni.
Csajka József

Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet

1077 Budapest, Wesselényi utca 53.
info@wessi.hu | +3613424746


KDB bank: 13555555-13552010-00000078