Bemerítési alkalom – Kolesár-Szundy László

A bemerítés számomra egyrészt Isten velem kötött szövetségének a megerősítését jelenti, másrészt kategorikus „NEM” a régi, bűnös életemre, illetve egy nagyon határozott „IGEN” az Istentől kapott új életemre.

Tizennégy évesen konfirmáltam és kerültem először Isten közelségébe. Akkor nagyon megérintett, és jó lett volna hitben járni, növekedni Vele, de a világ hamar eltérített Tőle.

Ezután sajnos 30 év istentelenség következett, aminek a végén már annyira elborítottak és lehúztak a saját bűneim, hogy éreztem, ezen változtatni kell, különben teljesen tönkremegy az életem, a családom. Mivel tisztában voltam azzal, hogy magamat nem tudom megváltoztatni, és erre csak Isten képes, ezért elkezdtem imádkozni és gyülekezetet keresni. Isten vezetésével így kerültem Ürömre, ahol 2012-ben megtértem. Nagy öröm volt számomra, hogy Isten – mint az Ő tékozló fiát – visszafogadott és elkezdett megtisztítani. Nagyon vágyakoztam erre, de nem gondoltam volna, hogy emiatt milyen nehéz időszakba fog beleengedni az ÚR.

15 év közös munka után, 2013 év végén elbocsátottak attól a cégtől, aminek alapító tagja voltam, és sokáig nem találtam munkát. Közben 2014 nyarán leszakadt a retinám, és nagyfokú látásvesztést szenvedtem az egyik szememre. Ez végképp összetört. Olyan lelki válságba kerültem, amin úgy éreztem képtelen vagyok túljutni. A folyamatos imádság ellenére, ez az időszak több mint fél évig tartott, és úgy éreztem, a halál völgyén megyek keresztül. Akkor nem értettem, de ma már tudom: nagyon nagy szükségem volt Istennek eme átformáló munkájára. És bár Krisztus áldozata miatt valóban új életet kaptam a Mennyből, az elmúlt évtizedek rossz gondolkodása, mentalitása, hamissága annyira beette magát a sejtjeimbe, hogy nem maradt más eszköz Isten kezében, minthogy átvigyen ezen a – jó értelemben vett – pusztító időszakon.
Egy igehirdetés foszlánya nagyon megmaradt a szívemben: „A szenvedés tüzében ég ki a salak”. Nagyon igaz, és nekem nagyon nagy szükségem volt rá. Utólag nagyon hálás vagyok Istennek ezért, és persze a testvéreim szüntelen imádságáért.

2014-ben kezdett Isten hívogatni a Wesselényi utcai Gyülekezetbe, ahol hatalmas szeretettel fogadott mindenki, és ahol tapintható Isten jelenléte. Nagyon hálás vagyok ezért is az én URamnak. Isten adott új munkát is, amiért szintén nagyon hálás vagyok neki, mert sokkal jobb, mint amiről én valaha is álmodhattam volna, és külön hálás vagyok azért, hogy olyan munkát adott, ami mellett több időm van Vele lenni. Köszönöm Istenem, hogy újjáépítettél!

A bemerítés számomra egyrészt Isten velem kötött szövetségének a megerősítését jelenti, másrészt kategorikus „NEM” a régi, bűnös életemre, illetve egy nagyon határozott „IGEN” az Istentől kapott új életemre.

Dicsőség néki most és mindörökké!

››› Kolesár-Szundy László

 

Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet

1077 Budapest, Wesselényi utca 53.
info@wessi.hu | +3613424746


KDB bank: 13555555-13552010-00000078