Mi történik az istentiszteleten?

Egy olyan közösséggel kapcsolatban melynek megnyilvánulásainak lényegi részét teszik ki rendszeres találkozások, joggal merülhet fel egy egyszerű, de lényeges kérdés – mi is történik valójában egy alkalmon?

Az istentiszteleten – nevéből fakadóan is – Istent tiszteljük, aki nem valami kozmikuserő, hanem önmagát számunkra kijelentő személy. Félelmetes hatalma megnyilvánula természetben is, de lényéről – hogy ugyanis ő minket mennyire szeret – a fián, JézusKrisztuson keresztül tudhatunk meg a legtöbbet. Ezért van az Istentisztelet középpontjában Isten igéjének a hirdetése, melyen keresztül emberi szóval ugyan, de a Szentlélek által Isten valóságosan megszólít: helyes önismeretre tanít, eligazítja a tanácstalant; megvigasztaljaa szomorú szívűt; örömöt és új erőt ad annak, aki el van keseredve.

Mi történik Istentiszteletünkön?

Az istentiszteleten értelmünkkel megpróbáljuk megérteni Isten üzenetét, de nem kell titkolnunk érzelmeinket sem. Ha örömünk van, akkor merünk mosolyogni, de ha fájdalmunk van, szabad azt is kifejezni. Isten ugyanis értékeli az őszinteséget. Akaratunknak is jut szerep, ugyanis Isten nem erőltet ránk semmit. Szabad döntésünk, hogy megszólítására hogyan válaszolunk. Ennek a válasznak a megnyilvánulása az imádság is, és az éneklés is. Ebben fejezzük ki hálánkat, hogy Jézus Krisztusban van bűneink bocsánata, ami egy új kezdetet jelenthet életünkben, kapcsolatainkban, és ebben fejezhetjük ki kéréseinket is. Az Istennel járás ugyanis nem „joly-joker”, hogy ezentúl mindent tudnánk vagy értenénk, de van kihez fordulnunk segítségért.

Az istentisztelet ezen felül közösségi élmény is. Együtt adunk hálát Jézus Krisztusért,mindazért a jóért, amelyet tőle kapunk, de együtt tudunk osztozni egymás fájdalmában is. Ebben a közösségben helye van minden korosztálynak az újszülöttől a százévesig, és itt tudnak csak leomlani a társadalmat szétválasztó gazdasági és kulturális elválasztó falak is.

Alkalmaink nyitottak, senkinek nem kell feszélyezni magát rajtuk, hiszen minden megfelelő tájékoztatással és nyilvánosan történik.

További információk: Hogyan juthat el hozzánk? Mikor kezdődnek alkalmaink?

Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet

1077 Budapest, Wesselényi utca 53.
info@wessi.hu | +3613424746


KDB bank: 13555555-13552010-00000078