Podcast 1×1 – Mi az a podcast és miért jó nekünk?

Podcast 1×1 – Mi az a podcast és miért jó nekünk?

Mint azt már a legtöbben tudják látogatóink közül, a wessi.hu megújulásával egyidőben a vasárnap délelőttönként elhangzó prédikációk archiválása és közzététele is megváltozott, a korábbi mp3-letöltős megoldás helyett egy beépített lejátszón keresztül hallgathatóak meg a tanítások.

Az újításokkal egyidőben útjára indult a prédikációkat tartalmazó podcast csatornánk is. Ez a rövid iromány azoknak szól, akik esetleg még nem találkoztak ezzel a technológiával, a többiek számára a bejegyzés alján található gombok segítségével elérhető a podcast, jó hallgatást!

A podcast egy rendszeresen jelentkező, de időfüggetlen rádióműsor, amit okostelefonunkról vagy zenelejátszó eszközünkről hallgathatunk meg, akkor, amikor épp időnk és élethelyzetünk engedi. Podcast-et hallgatni lehet vezetés közben, dugóban állva, tömegközlekedési eszközön, sporttevékenység közben, vagy akár házimunka mellé is.

A podcast-eket napjainkban már direkt erre a célra készült, vagy zenelejátszás mellett erre is felkészített mobilalkalmazások segítségével tudunk hallgatni, a legnépszerűbbek a Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Anchor.fm stb. Ezek az alkalmazások képesek arra, hogy az általunk követett műsorok új epizódjait wi-fi kapcsolat mellett leszinkronizálják telefonunk memóriájába, így később a legfrissebb tartalmakat adatforgalom nélkül hallgathatjuk meg, amikor időnk engedi.

Az egyes epizódokat (esetünkben prédikációkat) könnyedén megoszthatjuk ismerőseinkkel és barátainkkal is, így önmagunk és hitéletünk építése mellett missziós célra is felhasználhatjuk az internetes világ ilyen irányú fejlődését.

Mi következik mindebből? Amennyiben okostelefonunkon telepítve van már a fent felsorolt alkalmazások valamelyike, a „Wessi prédikációk” címre rákeresve „bekövethetjük” gyülekezetünkben elhangzó prédikációk podcast-folyamát. Ha nincs, az alábbi gombokra kattintva közvetlenül az alkalmazások oldalán találhatunk instrukciókat a telepítésről és útvonalat a gyülekezet első(?) podcast-sorozatához.

Persze minden prédikáció elérhető és lejátszható lesz a továbbiakban is itt, a wessi.hu felületén – így ki-ki a neki egyszerűbb módon hallgathatja újra a fentről érkező üzenetet.

Jó hallgatást és épülést kívánunk mindenkinek!


Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása
Célba értek cipősdobozaink

Célba értek cipősdobozaink

A gyülekezet által készített karácsonyi ajándék cipősdobozokkal december 27-én délután érkezett segítőivel Kiskunmajsára Szilágyi Kornél, az Út a Reményhez Alapítvány igazgatója. Az ünnepi alkalom karácsonyi énekek éneklésével kezdődött, majd karácsonyi üzenet hangzott el Jézus Krisztus születéséről, az […]

Tartalom megosztása