Imaházunk megújul

Imaházunk megújul

Csodálattal olvasom Mózes második könyvében, hogy Isten mennyire precíz leírást adott arról, milyen gyönyörű legyen és igényes anyagokból készüljön az ő jelenlétét képviselő szent sátor a sivatag homoktengerében. Később pedig a jeruzsálemi templom lenyűgöző épülete volt méltó az Úr nagyságának és szépségének bemutatására. Jézus Krisztus keresztre feszítésekor azonban kettéhasadt a templom kárpitja, jelezve, hogy Isten az ő lakozásának székhelyét kihozta az átlagember elől elzárt szentek szentjéből és az általa teremtett és Jézus Krisztus által megváltott ember szívébe helyezte a Szentlélek által. De akkor mi is a templom az Újszövetségi ember számára? Az összegyülekezés helye. Az imádat helye. Imaház. A templom funkciója változott, Isten azonban nem – Ő a teremtett világ rendjének és a szépségének megalkotója. Ezért nem mellékes, hogy milyen az a hely, ahol Őt imádjuk.

Hálásak lehetünk, hogy elődeink megértették ezt és egy olyan épületet alkottak és hagytak ránk, amely ennek megfelel és ideális keretet ad a lényegnek, Isten tiszteletének és a közösség gyakorlásának. Hálásak lehetünk azért is, hogy az elmúlt három évtizedben folyamatosan megújulhatott épületünk. Most pedig, amikor az energiaárak az egekbe szöknek, Istenünk gondoskodott arról, hogy egy olyan pályázattal, amivel évek óta eredménytelenül pályáztunk, nyertünk 15 millió forintot, amely biztosítja a szükséges anyagiak nagy részét ahhoz, hogy gazdaságtalan és esztétikai értéküket is elvesztett nyílászáróinkat kicseréljük. Ennek a munkának a részleteiről szeretnénk a testvéreket tájékoztatni.

Nyilvánvaló, hogy gyülekezetünk hitélete szempontjából nem lesz átlagos az a megújulással együtt járó teher, hogy imaházunkat – ha csak egy hónapra is – de „be kell zárnunk” és legfontosabb alkalmainkat más helyiségeinkben kell megtartanunk. Ez nem lesz egyszerű, de adjunk hálát Istennek, hogy van számos termünk, és így mindvégig házon belül maradhatnak istentiszteleteink. Hiszünk az ilyen rendkívüli események közösséget kovácsoló erejében is, remélve, hogy épületünk megújulása hitéletünkre is jó hatással lesz.

Kérjük a testvéreket, hogy hordozzák imában a munkálatokat és a felújításban résztvevő testvéreinket! Isten segítségében bízva reméljük, hogy május végén már egy megújult imaházban dicsérhetjük Urunkat!

Herjeczki Kornél gyülekezetvezető

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Budapesti Tirannosz Ház

Budapesti Tirannosz Ház

Misszió éve a Wessiben 2022–2023 Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
„Isten megtartó kegyelmének eszköze”

„Isten megtartó kegyelmének eszköze”

Misszió éve a Wessiben 2022–2023 Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
A Meyer Henrik Baptista diákotthon

A Meyer Henrik Baptista diákotthon

Misszió éve a Wessiben 2022–2023 Tartalom megosztása

Tartalom megosztása