Megpróbáltatásaim

Megpróbáltatásaim

Talán bátran írhatom, hogy ez a téma egyetlen Krisztust követő hívő előtt sem ismeretlen és folyamatos a mennyország felé vezető úton.

2010. február 10-én döntöttem el, hogy átadom életem és követem Jézust az Ő kegyelméből és végtelen szeretetéből. Gyakorlatilag azóta kisebb-nagyobb, rövidebb-hosszabb ideig tartó megpróbáltatásokon megyek keresztül.

Folyamatos próbatételek voltak a hívő életem első 5 évében is, de valahogyan azokat – így visszaemlékezve kilenc év távlatából – viszonylag könnyebben éltem meg. 

Az első nagy próbatétel közel 4 éve történt. Hirtelen hatalmas, erős, nehezen eloltható tűz és sokáig füstölgő romok – valahogy így tudnám lefesteni az akkori helyzetet. Akkor úgy éreztem, az életem teljesen tönkrement. Hitből léptem ki valami felé, és mai napig hiszem, hogy az Úr vezetett, de találunk a Bibliában olyan helyzeteket, amikor Isten megváltoztatja a döntését, mert Ő a szívek vizsgálója. Abban az időben sajnos nem sok nyugalmam volt, sok zaklatáson mentem keresztül. Nem tudok elég hálás lenni, hogy kimentett abból a helyzetből, annak ellenére, hogy sajnos én is elkövettem nem egy hibát. Mégis, az Úr megmutatta hatalmas erejét! A szellemi gyógyulás viszonylag rövid idő alatt eljött, de sajnos a lelki sérülésekből való felépülés nagyon hosszú ideig tartott. Ekkor derült ki számomra, hogy vannak emberek, akiknek könnyen meg tudok bocsátani, de egyetlen embernek nagyon nehezen ment. Illetve, hogy milyen az, amikor emberileg szeretnék valamit megoldani, levéve a szemem a keresztről. Becsapva és kihasználva éreztem magam sokáig, míg sikerült elengednem, megbocsátanom és átadnom az Úr kezébe. Hálás vagyok az időszakért, mert sokat tanultam belőle szellemileg és emberileg is. Nem tudok elég hálás lenni a gyülekezetem vezetőiért, akik anno kiálltak mellettem, és védelmük alá helyeztek! Bízom benne, hogy abban az időszakban is az Úr a növekedést formálta bennem! Sok Ígét kaptam akkor, kettőt említek belőle: 

Aki gyűlöli a testvérét, az embergyilkos; azt pedig tudjátok, hogy az embergyilkosnak nincs örök élete 1Jn 3:15 

Bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Kol 3:13. 

Nem sokkal ez után jött egy másik próbatétel, ami a mai napig is tart. Közel két éve kezdődött. Elveszítettem a munkahelyemet, egy idő után bizonytalanná vált a megélhetésem, most pedig e mellett egészségügyi problémám is adódott. Minden képlékeny most az életemben, egyetlen stabil pont az Úr Jézus – ez elég lesz mindenre és mindenhez –, és arra tanít, hogy ne nézzek se jobbra, se balra, csak rá, csak fölfelé és csak a láthatatlan világba hit által és szüntelen imádkozva. 

Ebben az időnként nagyon nehéz időszakban az Úr a kegyelméből tanít megismerni Őt. Közelebb hozott a családomhoz. Megmutatkozott, kik az igazi barátaim, akikre mindig számíthatok. Tanít mindent a kezébe tenni és elengedni. Megmutatta, hogyan kell még bölcsebben bánni a pénzzel. Megtanít fölfelé, a romolhatatlanra és nem lefelé, a romlandóra tekinteni. Megmutatja, hogy nem a magamé vagyok. Megmutatja, hogy az igaz ember hitből él, aki bátor és nem csügged, nem reményvesztett, hanem imádkozó és Istent magasztaló – a körülmények ellenére is. Az Úr tud mindenről, Ő engedte meg ezt a helyzetet, és látja őszinte szívem vágyát, hogy megváltozzon a jellemem az Ő hasonlatosságra, hogy jó gyümölcsöt hozó, hitben megerősödő, hívők és hitetlenek előtt példamutató, az Úr dicsőségét visszatükröző lehessen az életem.

Sok bátorítást és ígéretet kaptam, néhány, amit az Úr a szívemre helyezett: 

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Fil 4:6.

Légy erős és bátor, ne félj, és ne rettenj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt amerre csak jársz. Józs 1:9.

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” Mt 7:7.

„Meggyógyítja minden betegségedet” Zsolt 103:3b

„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.” Zsid 13:8.

Kérem a testvéreket, hogy imádkoznak értem, hálásan köszönöm! Isten áldja meg gazdagon a gyülekezetet! Testvéri szeretettel: 

Vig Szilvia

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Szeretet költözött a szívembe

Szeretet költözött a szívembe

Nem keresztény családba születtem, és nem is kaptam semmiféle tanítást, iránymutatást Istenről. Elvált szülők gyermeke vagyok, és ennek nehézségeivel együtt nőttem fel. Ennek ellenére most már tudom, hogy az Úr egész eddigi életemben mellettem volt, […]

Tartalom megosztása
Istenre bíztam életem

Istenre bíztam életem

Keresztyén családban nőttem fel, úgyhogy már kiskoromtól hallottam a tanításokat és történeket a bibliából. De sokáig nem hittem, hogy Isten létezik. Sokszor imádkoztam, hogy adjon egy jelet. Persze Isten végig ott volt az életemben, mindig […]

Tartalom megosztása
Hitben megerősödni

Hitben megerősödni

Keresztyén családba, gyülekezetbe tartozó gyerekként nagyon szerencsés lehettem, lehetek, mivel már nagyon fiatalon hallottam Istenről, Bibliáról és az evangéliumról, ezért mindig is hittem – egykor még gyermekien – hogy van Isten. A gyerektáborok sokszor megerősítették a […]

Tartalom megosztása