Április 21. – Nekünk készíti a helyet

Április 21. – Nekünk készíti a helyet

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. (Jn 14:1-3)

Az Úr Jézus egyértelműen jelezte tanítványainak, hogy el fog menni a testi létformából: „Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom.” (Jn 13:33)

A tanítványok megrémültek, hogy mi lesz velük, mi lesz a világgal Jézus nélkül. A Mester azzal bátorította őket és természetesen minket is, hogy nem csak erre a földi életre kell összpontosítanunk. A teljes élet, az örökélet sokkal több, mint amit most észlelünk, tapasztalunk. A teremtett világnak van olyan része, amit még nem ismerünk („szemünk nem látta”) – az Úr Jézus oda ment, hogy helyet készítsen tanítványainak. Révész Árpád lelkipásztortól hallottam: „amikor imádkozunk, akkor becsukjuk a szemünket, mert úgy messzebbre látunk!”

Jézus Krisztus ott is, most is ránk, tanítványaira gondol, nekünk készíti a helyet, sőt velünk akar lenni. Olyan Istenünk van, aki velünk akar találkozni, velünk akar időt tölteni! Még nem tudjuk, hogy földi időszámítás szerint ki mikor érkezik oda, de azt üzeni az Úr Jézus: „legyetek készen”!

Kübler János

Könyörögjünk a Védett Othonokban lakókért és az ott dolgozókért. Sok gyermek is él ilyen otthonokban, akik már nehezen viselik a bezártságot és a nagyobb létszámú közösség miatt különösen veszélyeztetett helyzetben vannak szüleikkel és a gondozó személyzettel együtt. Általában egy szülő van ezekkel a gyermekekkel.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Április 27. – Az Úr mellettünk áll

Április 27. – Az Úr mellettünk áll

„…az ÚR Józseffel volt!” (1Móz 39:2, 21, 23) Ezeket a gondolatokat egy kedves barátom írta, amikor beteg gyermekük született és vívódott lelkében a kérdéseivel: Mikor hangzottak el ezek a szavak? Amikor Józsefet próbák, nyomorúságok szenvedések […]

Tartalom megosztása
Április 20. – Nem csupán egy tanács

Április 20. – Nem csupán egy tanács

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. (Jn 14:1) Jézus Krisztus biztatásának – ne nyugtalankodjatok – nagyon gazdag a jelentéstartalma, többféleképpen fordítható: Ne legyetek szomorúak, ne engedjétek, hogy összezavarodjanak a gondolataitok, ne […]

Tartalom megosztása
Április 19. – Isten békessége megvéd a félelemtől

Április 19. – Isten békessége megvéd a félelemtől

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. (Fil 4:6-7) Isten tevékenyen részt […]

Tartalom megosztása