Hála

Hála

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5:16-18)

A fenti igevers sok fejtörést okozott hosszú ideig. Mindenért hálát adni, ez nem túlzás egy kicsit? Jó-jó, viseljük el a nehézségeket, szorítsuk össze a fogunkat, ne panaszkodjunk, de hálát adni a nehéz helyzetekben – volt idő, amikor ezt megvalósíthatatlan feladatnak tartottam. Mégis kellett foglalkozni a kérdéssel, mert azt olvastuk, hogy ez az Isten akarata, és amikor Isten mellett döntöttem, elhatároztam, hogy az Ő akaratát teljesítem. Hosszú évek küzdelme után jutottam el oda, hogy amikor életem legszomorúbb eseménye, férjem elvesztése bekövetkezett, volt hála a szívemben. Nem azért, mert elment, hanem az együtt töltött évekért, a szeretetért és gondoskodásért, amit kaptunk tőle, a mintáért, amit a fiaimnak adott.

Most, amikor írom ezeket a sorokat, várom a covid-teszt eredményét, és szenvedek a betegség különböző tüneteitől. Most miért is tudnék hálát adni? Azért, hogy nincsenek nagyon durva tüneteim, nem vagyok kórházban, gondoskodnak rólam, nem vagyok egyedül és megnyugtató az a tudat, hogy bármi is történik velem, Isten kezében vagyok.

A modern pszichológia vizsgálja a hála átélése és kifejezése, valamint a mentális egészség és a boldogság közötti összefüggéseket, oktatják is az egyetemeken. Én azért is nagyon hálás vagyok, mert olyan Istenünk van, aki a Szentírás segítségével minden hasznos információval ellát bennünket és azt a tudást már réges-régen a rendelkezésünkre bocsátotta amelyre a tudomány csak mostanában kezd rámutatni.

Tapasztalatom szerint, ha a nehéz helyzetekben is hálás tudok lenni, annak két következménye van: közelebb kerülök Istenhez, és jobb lesz a közérzetem.

E.G.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Gyermektáborunkról

Gyermektáborunkról

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a […]

Tartalom megosztása
Szeretet költözött a szívembe

Szeretet költözött a szívembe

Nem keresztény családba születtem, és nem is kaptam semmiféle tanítást, iránymutatást Istenről. Elvált szülők gyermeke vagyok, és ennek nehézségeivel együtt nőttem fel. Ennek ellenére most már tudom, hogy az Úr egész eddigi életemben mellettem volt, […]

Tartalom megosztása
Istenre bíztam életem

Istenre bíztam életem

Keresztyén családban nőttem fel, úgyhogy már kiskoromtól hallottam a tanításokat és történeket a bibliából. De sokáig nem hittem, hogy Isten létezik. Sokszor imádkoztam, hogy adjon egy jelet. Persze Isten végig ott volt az életemben, mindig […]

Tartalom megosztása