Belépni az ajtón

Belépni az ajtón

Keresztény pedagógus családból származom, ahol mindkét szülőm római katolikus vallású volt, tehát nem volt kérdés, hogy engem is ebben a szellemben neveltek. Az Isten létezése, és a benne való hit sosem kérdőjeleződött meg bennem. Jézus és a megváltás elfogadása… ez tartott nekem nagyon sokáig.

A látszatkereszténység nagyon jól működött, de tényleg csak látszólag. Sikeresen vettem az elém gördülő akadályokat, középiskolát, főiskolát majd a munkahelyeket, később a posztgraduális képzéseket. Amikor az élet hullámvasútja felfelé vitt, akkor kevésbé lelkesen, amikor leért a mélybe akkor nagyon buzgón gyakoroltam is az imádkozást.

Az igazi hit felé Cseri Kálmán prédikációja indított el, amely hitetlen Tamásról, vagyis pont rólam szólt. Innentől kezdve tudatosan kerestem a Biblia közelségét, először csak egy szűk kis csoportban, majd a Wessi keretei között. És vártam a csodát, hogy megváltozik az életem, ha sokat olvasom a bibliát. Természetesen a csoda nem úgy jött és nem akkor, amikor én vártam.

A kirakós egy wessis bemerítésen állt össze, amikor Zsolt testvérünk „szárazbaptistának” mondta magát. És hogy pont úgy állt az ajtó előtt, évekig, ahogy én. Csak a kilincset kellett volna lenyomnia. Nekem ez mutatta meg utat.

A képzeletbeli ajtót pedig Philippe bemutatkozó hitvallása nyittatta ki velem. Világosan láttam, hogy nem kell még tíz évet várnom, hogy döntsek és ne maradjak az ajtó előtt. Ma azt mondom, ez a Szentlélek látható munkája. Köszönöm az Úrnak, és persze a gyülekezet minden tagjának, hogy ezen az ünnepi napon együtt kezdhetünk új életet Philippe-el.

Erdélyi Tamás

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Készülj Istened elé

Készülj Istened elé

„Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül.” (Fil 3:20) Boldog vagyok, hogy bizonyságot tehetek a gyülekezetemben. Francia vagyok, 73 éves, sokan ismernek már és Filunak hívnak, ami melengeti […]

Tartalom megosztása
Isten átformált

Isten átformált

Fantasztikus családba születtem, a szüleim élő hite számomra és testvéreim számára is mindig követendő példaként szolgált és nagyon inspiráló volt. Mindvégig Isten igéje szerint neveltek bennünket. A családdal számos keresztény alkalmon, táborokban, konferenciákon vettünk részt, […]

Tartalom megosztása
Megtérésem története

Megtérésem története

Az ÚR vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged.Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert,mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. (Ézs 58:11) Keresztény családban nőttem fel és mindig […]

Tartalom megosztása