Belépni az ajtón

Belépni az ajtón

Keresztény pedagógus családból származom, ahol mindkét szülőm római katolikus vallású volt, tehát nem volt kérdés, hogy engem is ebben a szellemben neveltek. Az Isten létezése, és a benne való hit sosem kérdőjeleződött meg bennem. Jézus és a megváltás elfogadása… ez tartott nekem nagyon sokáig.

A látszatkereszténység nagyon jól működött, de tényleg csak látszólag. Sikeresen vettem az elém gördülő akadályokat, középiskolát, főiskolát majd a munkahelyeket, később a posztgraduális képzéseket. Amikor az élet hullámvasútja felfelé vitt, akkor kevésbé lelkesen, amikor leért a mélybe akkor nagyon buzgón gyakoroltam is az imádkozást.

Az igazi hit felé Cseri Kálmán prédikációja indított el, amely hitetlen Tamásról, vagyis pont rólam szólt. Innentől kezdve tudatosan kerestem a Biblia közelségét, először csak egy szűk kis csoportban, majd a Wessi keretei között. És vártam a csodát, hogy megváltozik az életem, ha sokat olvasom a bibliát. Természetesen a csoda nem úgy jött és nem akkor, amikor én vártam.

A kirakós egy wessis bemerítésen állt össze, amikor Zsolt testvérünk „szárazbaptistának” mondta magát. És hogy pont úgy állt az ajtó előtt, évekig, ahogy én. Csak a kilincset kellett volna lenyomnia. Nekem ez mutatta meg utat.

A képzeletbeli ajtót pedig Philippe bemutatkozó hitvallása nyittatta ki velem. Világosan láttam, hogy nem kell még tíz évet várnom, hogy döntsek és ne maradjak az ajtó előtt. Ma azt mondom, ez a Szentlélek látható munkája. Köszönöm az Úrnak, és persze a gyülekezet minden tagjának, hogy ezen az ünnepi napon együtt kezdhetünk új életet Philippe-el.

Erdélyi Tamás

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Megpecsételni

Megpecsételni

Pár hónapja bemerítkezett nővéremmel együtt keresztény családból származunk. Szüleim tanítása és a tőlük látott példa megalapozta az én életemet is. 2018-ban, egy pányoki ifjúsági táborban adtam át az életemet az Úrnak. Azon az estén a […]

Tartalom megosztása
Nem tudás, hanem tapasztalat és hit

Nem tudás, hanem tapasztalat és hit

Keresztény nevelést kaptam. És bár a szüleim válása megnehezítette a testvéreim és az én neveltetésemet, édesapám továbbra is minden tőle telhetőt, sokszor még jóval többet is megtett, hogy a helyes úton tartson minket. Középiskolásként is […]

Tartalom megosztása
Kezdjen velem, amit eltervezett

Kezdjen velem, amit eltervezett

Keresztény, sőt megtért családba születtem, szüleim már kicsi koromtól fogva járattak gyülekezetbe, volt bemutató alkalmam, majd gyerektáborokba, később ifjúsági táborokba is jártam – majd történt egy törés. Egészen pontosan nem tudnám meghatározni hol, csak azt […]

Tartalom megosztása