Az 5 szeretetnyelv kiállítás

Az 5 szeretetnyelv kiállítás

Az 5 szeretetnyelv című kiállítás interaktív, sok érdekességet tartogató, tárlatvezetéssel és előadásokkal egybekötött megnyitója február 16-án, csütörtökön lesz a Wesselényi utcai imaház belső udvarán. A program a megnyitó előtt két izgalmas előadással kezdődik az imateremben. Bár az előadások és maga a kiállítás is a Házasság hete programsorozatába illeszkedik, nem csak házasoknak szól, hiszen a szeretetnyelvek segítségével minden emberi kapcsolatban szót érthetünk egymással!

A kiállítás Gary Chapman évtizedes megfigyelései nyomán azt járja körül, hogy milyen módon tudjuk – vagy éppen hogy nem tudjuk – szeretetünket kifejezni a másik iránt. Az amerikai párkapcsolati tanácsadó arra jutott, hogy a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, mint az anyanyelvünket, és a szeretetközlés alapvetően ötféle kommunikációs csatornán keresztül történik: testi érintéssel, szívességekkel, elismerő szavakkal, minőségi idővel, és ajándékozással. Csakhogy ezek közül egyet, legfeljebb kettőt „beszélünk”, ami rengeteg bonyodalomhoz, félreértéshez vezethet. Például, ha a párunk, barátunk, munkatársunk nem a mi nyelvünkön fejezi ki a szeretetét, elismerését, azt valószínűleg nem fogjuk megérteni, így végül mindketten csalódottak leszünk.

De honnan tudhatjuk meg, hogy melyik a mi és a társunk szeretetnyelve? Chapman amellett, hogy kidolgozott egy gyorsan elvégezhető tesztet, javasolja azt is, hogy figyeljük meg, minek örülünk a legjobban, mit kérünk a leggyakrabban. Nagy valószínűséggel ugyanis ahogy kérünk, és ahogy adunk, az lesz a mi szeretetnyelvünk.

A megnyitón…

Ismeretterjesztő táblák, tesztek és tárlatvezető segítségével felfedezhetjük a saját és a hozzánk közelállók szeretetnyelvét.

Előadást hallhatunk a témában Szudiné Pintér Dorottya pszichológustól, családgondozótól.
„Az, hogy miért szeretünk, hogyan szeretünk és minket hogy szeretnek nemcsak a keresztények között feltehető kérdések, hanem minden egyes embert érintenek a Földön. A szeretet hiánya, megvonása, túlzásba vitele és a helytelen „nyelvhasználata” mind olyan területek, amellyel sebzünk. Nemcsak másokat, hanem sokszor magunkat is. A helyes szeretet viszont épít. Építi az egyéniségünket, a kapcsolatainkat és építi Krisztus testét, az egyházat is. Hogyan kell jól építeni? Erre a kérdésre keressük a választ az előadásunkban, illetve a kiállítás keretein belül is, hogy hogyan tudunk a szeretettel helyesen építkezni.”

Nyikos Anna pszichológus és életvezetési coach előadását is meghallgathatjuk.
„Végtelen lelkesedéssel tölt el, ahogy minden nap egyre több részletét ismerhetem meg Isten teremtett világának az embereken keresztül, akikkel találkozom, és szeretnék ezzel a sokszínűséggel jelen lenni a hivatásomban is. Volt már lehetőségem dolgozni fogyatékkal élők, anyaotthonban lakók, elítéltek és ifisek között is – és mindenhol Isten egyenlő, válogatás nélküli szeretetét láthattam és tapasztalhattam meg. Ezt a tapasztalatot és ajándékba kapott szeretetet igyekszem továbbadni, még ha sokszor nagyon ügyetlenül is.”

Fellép Ács Dominika & Maria Valverde
Duójuk esszenciája a kapcsolódás, céljuk, hogy a zene, a művészet igazi összjáték lehessen nem csupán a színpadon, hanem a közönséggel is. Előadóként és alkotóként fontosnak érzik társadalmi kérdésekkel foglalkozni, személyes történeteik is inspirációs forrásuk, gyakran kilépve klasszikus keretek közül, összművészeti elemeket bevonva az előadásaikon.

Herjeczki Kornél Gary Chapmanről (is) beszél
Gyülekezetvezetőnk a kiállítást inspiráló Gary Chapman művét, Az 5 szeretetnyelv könyvsorozatot magyarul megjelentető Harmat Kiadónak az igazgatója. Személyesen is ismeri a szerzőt, aki gyülekezetünkben is járt már néhány éve. Róla is beszél majd, s közben a mára világhírűvé vált 5 szeretetnyelv-sztori kulisszatitkaiból is megoszt néhányat majd.

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2023. február 16., csütörtök | 19:00 óra

Jelezz vissza a facebookon!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Márciusi alkalmaink

Márciusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása