Balatonszabadi táborhelyünk

Balatonszabadi táborhelyünk

Gyülekezetünk 2020 nyarán döntött úgy, hogy szeretne egy saját táborhelyet vásárolni, ahol tarthatjuk nyári gyermektáborainkat, és kisebb létszámú lelkigyakorlatos alkalmainkat. A gazdasági nehézségek ellenére két év alatt 25 millió forint adomány gyűlt össze a célra. A lehetőségek felmérése után kiderült, hogy az olyan, azonnal használatba vehető, kiépített táborhely, amire eredetileg gondoltunk – az egyébként minden várakozást felülmúló adományozott összeg ellenére – nem elérhető számunkra. Azaz céljainkat csak több lépésben fogjuk tudni megvalósítani.

Sok ingatlan megtekintése, lehetőségeink végiggondolása valamint Isten színe előtt való imádkozás után hangolódott rá a szívünk múlt év végén egy Budapestről autóval egy óra alatt elérhető, egy focipályánál is nagyobb méretű balatoni telekre, mely a siófoki Aranyparttól biciklivel 15 perces távolságra van. Az elöljáróság javaslatát a gyülekezet támogatta, így ezt a telket, a rajta álló nagyjából 50 négyzetméteres házzal 2023. január 3-án megvásároltuk. A telket azóta bekerítettük, a céladományokból még rendelkezésre álló pénzből és a gyülekezet önkéntes munkájával pedig elkezdődött a kis ház felújítása.

Új táborhelyünk vásárlásának különlegessége, hogy jubileumi évünkben tette lehetővé számunkra az Úr. Gyülekezetünk ebben az évben ünnepli megalakulásának 150. évi évfordulóját. A Hársfa utca és Wesselényi utca sarkán levő telket pedig, ahol mai imaházunk áll 139 évvel ezelőtt vásárolta meg alapítónk, Meyer Henrik. Istennek terve volt azzal a telekkel és hisszük, hogy új táborhelyünk telkével is terve van!


A budapesti telken imaházunk 136 évvel ezelőtt augusztus 20-án nyitotta meg kapuit. Balatoni táborunkat szintén augusztus 20-án szeretnénk felavatni istentisztelet keretében.

Az alkalom nyitott, ha részt kívánsz venni, kérjük itt regisztrálj!

Időpont: 2023. augusztus 20., vasárnap | 10:00 óra
Helyszín: 8651 Balatonszabadi, Dózsa György út 66.

A táborhely autóval a Jókai utca felől közelíthető meg.

A Wessselényi utcában ezen a vasárnapon nem tartunk istentiszteletet.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Márciusi alkalmaink

Márciusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása