Balatonszabadi táborhelyünk

Balatonszabadi táborhelyünk

Gyülekezetünk 2020 nyarán döntött úgy, hogy szeretne egy saját táborhelyet vásárolni, ahol tarthatjuk nyári gyermektáborainkat, és kisebb létszámú lelkigyakorlatos alkalmainkat. A gazdasági nehézségek ellenére két év alatt 25 millió forint adomány gyűlt össze a célra. A lehetőségek felmérése után kiderült, hogy az olyan, azonnal használatba vehető, kiépített táborhely, amire eredetileg gondoltunk – az egyébként minden várakozást felülmúló adományozott összeg ellenére – nem elérhető számunkra. Azaz céljainkat csak több lépésben fogjuk tudni megvalósítani.

Sok ingatlan megtekintése, lehetőségeink végiggondolása valamint Isten színe előtt való imádkozás után hangolódott rá a szívünk múlt év végén egy Budapestről autóval egy óra alatt elérhető, egy focipályánál is nagyobb méretű balatoni telekre, mely a siófoki Aranyparttól biciklivel 15 perces távolságra van. Az elöljáróság javaslatát a gyülekezet támogatta, így ezt a telket, a rajta álló nagyjából 50 négyzetméteres házzal 2023. január 3-án megvásároltuk. A telket azóta bekerítettük, a céladományokból még rendelkezésre álló pénzből és a gyülekezet önkéntes munkájával pedig elkezdődött a kis ház felújítása.

Új táborhelyünk vásárlásának különlegessége, hogy jubileumi évünkben tette lehetővé számunkra az Úr. Gyülekezetünk ebben az évben ünnepli megalakulásának 150. évi évfordulóját. A Hársfa utca és Wesselényi utca sarkán levő telket pedig, ahol mai imaházunk áll 139 évvel ezelőtt vásárolta meg alapítónk, Meyer Henrik. Istennek terve volt azzal a telekkel és hisszük, hogy új táborhelyünk telkével is terve van!


A budapesti telken imaházunk 136 évvel ezelőtt augusztus 20-án nyitotta meg kapuit. Balatoni táborunkat szintén augusztus 20-án szeretnénk felavatni istentisztelet keretében.

Az alkalom nyitott, ha részt kívánsz venni, kérjük itt regisztrálj!

Időpont: 2023. augusztus 20., vasárnap | 10:00 óra
Helyszín: 8651 Balatonszabadi, Dózsa György út 66.

A táborhely autóval a Jókai utca felől közelíthető meg.

A Wessselényi utcában ezen a vasárnapon nem tartunk istentiszteletet.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Májusi alkalmaink

Májusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása