Először vagyok itt

Először vagyok itt

Örülünk, hogy itt vagy!

Közel másfél évszázada egy német származású bibliaárus, Meyer Henrik és felesége alapította meg gyülekezetünket, és építette fel imaházunk épületegyüttesét. A történelem viharait templomunk és közöségünk is átvészelte. Gyülekezetünkbe ma nagyon különböző emberek járnak, akiket az tart össze, hogy Jézus Krisztust Uruknak és Megváltójuknak tartják. Közösségünkben helye van minden korosztálynak az újszülöttől a százévesig és a minket összekötő szeretetkapcsolat le tudja dönteni a világban jelenlevő gazdasági és kulturális elválasztó falakat. Istentiszteleteinken megtapasztalható Isten jelenléte és mindenhatósága, és érezhető az emberek szeretetteljes odafigyelése. Tegyél egy próbát Te is! Gyere, ahogy vagy!

Így találsz meg minket!

Mi történik Istentiszteleteinken?

Az istentiszteleten – nevéből fakadóan is – Istent tiszteljük, aki nemcsak egy kozmikus erő, hanem önmagát számunkra kijelentő személy. Hatalma megnyilvánul a természetben is, de lényéről – hogy ki is Ő, és hogy minket mennyire szeret – a fián, Jézus Krisztuson keresztül tudhatunk meg a legtöbbet. Ezért van az Istentisztelet középpontjában Isten igéjének a hirdetése, melyen keresztül emberi szóval ugyan, de a Szentlélek által Isten valóságosan megszólít: helyes önismeretre tanít, eligazítja a tanácstalant; megvigasztalja a szomorú szívűt; örömöt és új erőt ad annak, aki el van keseredve.

Az istentisztelet egyik fő célja megérteni Isten üzenetét, de nem kell titkolnunk érzelmeinket sem. Ha örömünk van, akkor merünk mosolyogni, de ha fájdalmunk van, szabad azt is kifejezni. Isten ugyanis értékeli az őszinteséget. Akaratunknak is jut szerep, ugyanis Isten nem erőltet ránk semmit. Szabad döntésünk, hogy megszólítására hogyan válaszolunk. Ennek a válasznak a megnyilvánulása az imádság is, és az éneklés is. Ezekben fejezzük ki hálánkat, hogy Jézus Krisztusban van bűneink bocsánata, ami egy új kezdetet jelenthet életünkben, kapcsolatainkban, és ebben fejezhetjük ki kéréseinket is. Az Istennel való közösség nem jelenti, hogy birtokában vagyunk a „bölcsek kövének”, hogy mindent tudnánk vagy értenénk, de ezentúl van kihez fordulnunk megoldásért.

Alkalmaink nyitottak, senkinek nem kell feszélyezni magát rajtuk, hiszen minden megfelelő tájékoztatással és nyilvánosan történik. Rövid köszöntés után lelkészünk felolvas egy részt a Bibliából, majd meghallgatjuk annak értelmezését – az igehirdetést. Ez után énekekkel ékesítjük Istentiszteleti alkalmunkat. Mivel gyülekezetünkben több korosztály is képviselteti magát, ezért énekkultúránk is ennek megfelelően változatos, régi egyházi énekeket és a mai kornak megfelelő, könnyedebb hangszerelésű dalokat is éneklünk, énekkarunkkal közösen. A vasárnapi Istentiszteleten kívül hétköznap is vannak tematikus előadások, közösségi alkalmak, ifjúsági programok és házi csoportok is működnek. Lehet kérni lelkigondozói beszélgetést is lelkészünktől vagy képzett lelkigondozóktól.

Céljaink, értékeink

Istentisztelet: Legfőbb célunk az élő Isten dicsőítése és imádata, melyben elismerjük teljes szívvel az Ő fenséges és mindenható voltát.

Tanítványság: Jézus Krisztus elhívását meghallva olyan tanítványok szeretnénk lenni, akik egész életünk minden szakaszában őszinte és bensőséges kapcsolatuk élünk vele.

Közösség: Gyülekezetünk különböző értékekkel megáldott emberekből álló sokszínű közösség, akik egységben, egymást különbnek tartva formálódnak Krisztus képmására.

Örömhír: Az Istennel való személyes kapcsolat ajándékát megosztjuk másokkal, hogy ők is megtapasztalhassák Isten szeretetét, mely irgalmas tettekben is megnyilvánul.

Szeretet: Gyülekezeti- vagy kisebb csoportjaink alapja a szeretet. Azzal a szeretettel szeretjük az embereket, amelyet Jézusban kaptunk és kapunk napról-napra.

Kezdj Jézussal új életet!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Közvetítés

Közvetítés

Vasárnap délelőttönként 10 órától gyülekezeti alkalmunkat közvetítjük. Ez a gyülekezetünk YouTube csatornáján keresztül történik, erre – akár az alábbi gombra történő kattintással – feliratkozva értesítéseket kaphatunk a friss videókról és az éppen zajló közvetítésekről: Ennek […]

Tartalom megosztása
Hogyan jutok el ide

Hogyan jutok el ide

Gyülekezeti termünk és közösségi házunk kimondottan egyszerűen megközelíthető – bármilyen járművel érkezünk is. Ha mégis segítségre van szükséged a hely megtalálásban, itt minden információt megtalálsz. Tömegközlekedéssel A 4-és 6-os villamossal bármelyik irányból érkezve a WESSELÉNYI […]

Tartalom megosztása