Jobb adni…

Jobb adni…

Az idei Karácsony valószínűleg más lesz, mint az eddigiek voltak. Szokásainkat, ajándékozási gyakorlatainkat is újra kell gondolnunk.

Gyülekezetünknek már több éve kialakult gyakorlata, hogy az Út a Reményhez Alapítvány munkatársainak közreműködésével karácsony előtt névre szóló, cipősdobozba összekészített ajándékokkal lepjük meg a kiskunmajsai Menedékváros átmeneti családotthonában lakó gyermekeket. Sokan vannak, akik ennek érdekében már gyűjtögetik a dobozokat, gondolataik többször is elidőznek a kérdés felett: mi az, ami a legnagyobb örömet jelentene egy soha nem látott kisgyermeknek, és belefér egy cipősdobozba?

2020-ban ezek a dobozok sajnos üresen maradnak. A járványügyi szigorítások nem teszik lehetővé, hogy a gyermekotthon ajtaját külső személyek által összeállított csomagok lépjék át.

De ettől még a gyermekek ugyanúgy áhítoznak az ajándékokra és számuk sem lett kevesebb. Ebben az évben Kiskunmajsán 38 gyermek várja azokat.

Áthidaló megoldásként az a javaslat született, hogy ajándékainkat most ne csomagként, hanem egységesen megállapított, 3000 Ft összegű adományként juttassuk el a gyermekotthon vezetőjéhez, aki vállalta, hogy a rászoruló gyermekek számára személyre szabott ajándékot vásárol. Hogy ez megtörténhessen, gyülekezetünk bankszámlájára – Karácsony, Kiskunmajsa – megjelöléssel lehet küldeni az adományokat. Ha valaki több gyermeket szeretne megajándékozni, az összeg többszörösét is küldheti. Ezeket az adományokat elkülönítetten kezeljük és a gyermekek megajándékozásáról beszámolót fogunk közzétenni.


Bankszámlaszámunk: KDB bank: 13555555-13552010-00000078
Közlemény: Karácsony, Kiskunmajsa


Eddig beérkezett felajánlások:
Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása
Célba értek cipősdobozaink

Célba értek cipősdobozaink

A gyülekezet által készített karácsonyi ajándék cipősdobozokkal december 27-én délután érkezett segítőivel Kiskunmajsára Szilágyi Kornél, az Út a Reményhez Alapítvány igazgatója. Az ünnepi alkalom karácsonyi énekek éneklésével kezdődött, majd karácsonyi üzenet hangzott el Jézus Krisztus születéséről, az […]

Tartalom megosztása