A Wessi újra a gyermekeké!

A Wessi újra a gyermekeké!

Sok kihívást hozott a keresztyén gyülekezeteink számára a világjárvány, nagyon sok – korábban jól működő – szokást és találkozási formát kellett egyik pillanatról a másikra elhagynunk. A gyülekezet életében az alapítás óta fontos helyet elfoglaló gyermekfoglalkozások is abbamaradtak, de jó pár hónap szünet után, februártól újra találkozhat egymással a Wessi aprónépe!

A korlátozások enyhítéséig egyelőre csak digitális formában, de három különböző módon is elindul a gyermekekkel való foglalkozás:

1. Gyermekpercek

Jézus Krisztus nem csak a felnőttek tanítását tartotta fontosnak. Az evangéliumok leírásaiban azt is felfedezhetjük, hogy nagyon sok történet szereplői, résztvevői között ott voltak a gyermekek is. 

A gyermekpercekben a napi tanításhoz kapcsolódóan szeretnénk átadni Isten üzenetét a legfiatalabbaknak is. Az a célunk, hogy a családok együtt is bekapcsolódjanak az istentiszteleten való – egyelőre online – részvételbe. Törekszünk arra, hogy vasárnap délelőtti alkalmaink elején ez a néhány perc érthető, élményt jelentő, később is visszaidézhető legyen.

2. Online bibliakör

A 2020/2021. tanév nagy kihívásokat jelent az oktatásban. Bár nagyon szerettük volna, gyülekezetünkben sem tudtuk 2020 szeptemberében teljes körűen újraindítani a gyermekfoglalkozásokat. A helyzetre való tekintettel 2021. február 7-től 3 csoportban – óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos – online bibliaköri foglalkozásokat tartanak tanítóink az istentisztelet időtartama alatt, a gyermekperceket követően. Várjuk a gyermekeket erre az időre a képernyők, mobiltelefonok elé, hogy végre láthassuk, hallhassuk egymást, és együtt tanuljunk Istenről. 

3. Gyerekrovat a wessi.hu-n

Szeretnénk teret és lehetőséget nyújtani szülőknek, nagyszülőknek és gyermekeknek egyaránt abban, hogy gyülekezetünk honlapján ne csak a felnőtteknek szóló tanításokat láthassák-hallhassák, hanem a legkisebbek is megfelelő tartalomhoz jussanak. A vasárnaponként elhangzó bibliaverseket, aranymondásokat letölthetően, esetleg rejtvény, fejtörő formájában jelenítjük meg a gyermekrovatban. Itt a későbbiekben utólag is meghallgatható lesz majd a gyermekpercek. Ajánljuk és bátran küldjük tovább ezeket akár távol élő barátaink, ismerőseink számára is.

Várunk tehát mindenkit – a hátra lévő átmeneti időszakban – a képernyők előtt. Találkozzunk, tanuljunk és épüljünk, míg a felnőttek az istentiszteletet nézik!

Jézus szeret #mindenkicsigyereket!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Visszatekintés – online bibliaórák

Visszatekintés – online bibliaórák

Február elején indult az online vasárnapi iskola, hogy gyermekeink – ha csak a képernyőkön keresztül, de ismét találkozhassanak a tanítókkal és egymással. Most, az imaház megnyitásával már nekik is lesz lehetőség a rég várt személyes […]

Tartalom megosztása
Gyermekpercek (04. 18.) – Jöjjetek énutánam

Gyermekpercek (04. 18.) – Jöjjetek énutánam

„Így szólt Jézus: JÖJJETEK ÉNUTÁNAM, és emberek halászaivá teszlek titeket” – Márk evangéliuma  1. rész  17. vers Kedves Gyerekek! Az aranymondáshoz kapcsolódóan arra kérünk titeket, hogy írjátok meg nekünk, mivel szeretnétek foglalkozni, amikor felnőttek lesztek. […]

Tartalom megosztása
Gyermekpercek (03.28.) – Megtisztulás

Gyermekpercek (03.28.) – Megtisztulás

„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” – János első levele  1. rész  9. vers Kedves Gyerekek! Virágvasárnapon a Templom megtisztításáról és lelkünk templomának megtisztításáról volt szó a […]

Tartalom megosztása