Minden nap készüljünk az ünnepre!

Minden nap készüljünk az ünnepre!

Istenünk ajándéka a következő néhány nap is! Csodálatos lehetőség elcsendesedni, újra gondolni, hogy milyen sokat jelent nekünk Jézus Krisztus személye, szenvedése, halála, feltámadása – áldozata.

Szánjunk minden nap időt arra, hogy újra elolvassuk a Jézus Krisztusról szóló evangéliumot! Imádkozva gondolkodjunk azon, hogy mennyi és milyen értékes ajándékot kaptunk az ő személyében, üzenetében, áldozatában!

Nagy kihívás a készüléssel kapcsolatosan, hogy sok megoldandó feladat, tennivaló, probléma keveredik ebben az időszakban. Az iskolákban, munkahelyeken is több napos szünet lesz, ezt is szervezni kell otthonainkban, családunkban és fontos megtölteni értelmes tartalommal.
Készüljünk imádkozva, őszinte, igei önvizsgálattal, amennyiben szükséges, akkor bűnrendezés kezdeményezésével az úrvacsorai alkalmakra!

„Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úrnak testét, ítéletet eszik és iszik önmagának.” (1Kor 11:28-29)

Minden nap készüljünk az ünnepi istentiszteletekre is! Imádkozva induljunk az alkalmakra és így vegyünk részt az istentiszteleteken is. Isten személyes üzenetet akar mondani nekünk, egyenként és együtt is! Mi is megoszthatjuk egymással igei kincseinket! Éljünk a lehetőséggel!
Magasztaljuk Istent hatalmas szeretetéért, áldozatáért! Örüljünk együtt Krisztusnak a halál és a bűn fölött aratott győzelmének!

Szeretettel:
Kübler János lelkipásztor

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása