Minden nap készüljünk az ünnepre!

Minden nap készüljünk az ünnepre!

Istenünk ajándéka a következő néhány nap is! Csodálatos lehetőség elcsendesedni, újra gondolni, hogy milyen sokat jelent nekünk Jézus Krisztus személye, szenvedése, halála, feltámadása – áldozata.

Szánjunk minden nap időt arra, hogy újra elolvassuk a Jézus Krisztusról szóló evangéliumot! Imádkozva gondolkodjunk azon, hogy mennyi és milyen értékes ajándékot kaptunk az ő személyében, üzenetében, áldozatában!

Nagy kihívás a készüléssel kapcsolatosan, hogy sok megoldandó feladat, tennivaló, probléma keveredik ebben az időszakban. Az iskolákban, munkahelyeken is több napos szünet lesz, ezt is szervezni kell otthonainkban, családunkban és fontos megtölteni értelmes tartalommal.
Készüljünk imádkozva, őszinte, igei önvizsgálattal, amennyiben szükséges, akkor bűnrendezés kezdeményezésével az úrvacsorai alkalmakra!

“Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úrnak testét, ítéletet eszik és iszik önmagának.” (1Kor 11:28-29)

Minden nap készüljünk az ünnepi istentiszteletekre is! Imádkozva induljunk az alkalmakra és így vegyünk részt az istentiszteleteken is. Isten személyes üzenetet akar mondani nekünk, egyenként és együtt is! Mi is megoszthatjuk egymással igei kincseinket! Éljünk a lehetőséggel!
Magasztaljuk Istent hatalmas szeretetéért, áldozatáért! Örüljünk együtt Krisztusnak a halál és a bűn fölött aratott győzelmének!

Szeretettel:
Kübler János lelkipásztor

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jézus mennybemenetelének napja

Jézus mennybemenetelének napja

Kicsit elbújik a nagy ünnepek között a mai, ami idén változékony idő közepette érkezett el hozzánk. De az időjárástól eltekintve is sok bizonytalanság vesz minket körül. Elég, ha csak a szomszédban zajló háború híreire gondolunk. […]

Tartalom megosztása
70 év

70 év

1953. Pünkösd. Akkor a középiskolában minden reggel a Szabad Nép – rádión beolvasott – vezércikke meghallgatásával kezdődött meg a tanítás. Hit, Jézus neve vagy gyülekezet említése szóba sem jöhetett. De odahaza diakónus édesapám minden este […]

Tartalom megosztása
A jubileumhoz

A jubileumhoz

A jubileum emlékünnepet jelent. Emlékezünk is és ünnepelünk is. Egy krisztusi gyülekezet mindig Istennel együtt akar ünnepelni. Ezért amikor visszaemlékezünk különböző nagyszerű eseményekre, csodákra, akkor mindig arra gondolunk hogy Isten volt az aki akkor is […]

Tartalom megosztása