Újból nyílnak a kapuk!

Újból nyílnak a kapuk!

Kedves Testvéreink, Barátaink!

2021. május 9-étől istentiszteleteinken újból lehetőség van a személyes részvételre.

Ahogy ezt már a februári nyitáskor is gyakoroltuk, továbbra is lesz élő közvetítés istentiszteleteinkről, de akik nagyon vágynak a személyes részvételre, azokat szeretettel várjuk.

Elsősorban azok vegyenek részt személyesen az istenteleteken, akiket már beoltottak. A korábbi nyitás körülményeivel ellentétben lényegében ma már mindenki számára elérhető a vakcina. Oltási igazolványt nem kérünk, de mindenkit bíztatunk arra, hogy ha még eddig nem tette, oltassa be magát.

Ezen túlmenően, a részvétel feltételi ugyanazok, mint februárban voltak. Akik nem érzik jól magukat, lappang bennük valami betegség, kérjük, ne jöjjenek alkalmainkra, mert másokat veszélyeztetnek. Azoknak is azt tanácsoljuk, hogy maradjanak az online alkalmaknál, akiknél a megfertőződés, más betegségeik miatt, különösen nagy veszélyt jelent.

Ahogy korábban is, ha a nagyteremben elérjük a maximális létszámot (minden résztevevőre 4 m2-nek kell jutnia), a további érkezőket a kisteremben és a kávézóban tudjuk fogadni, ott is létszámkorláttal.

Alkalmainkon a következő járványügyi óvintézkedéseket fogjuk betartatni:

  • belépéskor kézfertőtlenítés
  • arcmaszk folyamatos használata
  • mindenkitől, aki nem családtag, másfél méteres távolságtartás.

Rendező testvéreink segíteni fognak abban, hogy ne alakuljanak ki tömörülések az alkalom után a kijáratnál és a folyosón.

Mindannyian vágynánk már arra, hogy ne kelljen ilyen korlátozó intézkedéseket betartanunk, de nem jött még el ennek az ideje. Emlékezzünk arra, hogy Isten népe hányszor került olyan helyeztbe, hogy hosszú ideig kellett várakozniuk valamire. Merítsünk erőt ezekből a történelmi példákból.

Érzékelhető minden szinten, hogy az emberek türelme fogy. Mindenki ingerült és frusztrált. Az az imádságunk, hogy gyülekezetünk minden tagja és látogatója hadd legyen a saját környezetében só és világosság, ami jelen környezetünkben azt is jelenti, hogy reményt, békességet és Isten szeretetét tudjuk közvetíteni. Ahol kell, tudjunk vigasztalni, ahol kell bátorítani.

A gyülekezet elöljárósága

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása
Célba értek cipősdobozaink

Célba értek cipősdobozaink

A gyülekezet által készített karácsonyi ajándék cipősdobozokkal december 27-én délután érkezett segítőivel Kiskunmajsára Szilágyi Kornél, az Út a Reményhez Alapítvány igazgatója. Az ünnepi alkalom karácsonyi énekek éneklésével kezdődött, majd karácsonyi üzenet hangzott el Jézus Krisztus születéséről, az […]

Tartalom megosztása