Visszatekintés – online bibliaórák

Visszatekintés – online bibliaórák


Február elején indult az online vasárnapi iskola, hogy gyermekeink – ha csak a képernyőkön keresztül, de ismét találkozhassanak a tanítókkal és egymással. Most, az imaház megnyitásával már nekik is lesz lehetőség a rég várt személyes találkozásra. Ebből az alkalomból a tanítók tekintenek vissza a mögöttünk álló hetekre, és megtapasztalásaikra. Ezzel a bejegyzéssel egyúttal – azzal a reménnyel, hogy többé nem is kell újrakezdenünk – lezárjuk az online bibliaórákhoz kapcsolódó, gyermekeknek szóló feladatok sorát is.

Február elején indult az online vasárnapi iskola, és azóta minden vasárnap van alkalom. Az alsó tagozatosok közül kb. 5 gyermek vett részt rendszeresen az órákon. Nagyon ügyesek a gyerekek és aktívan vesznek részt az alkalmon, szerintünk jól sikerült átvenni az online oktatás menetét. Hálásak vagyunk, hogy legalább ilyen formában el tudjuk érni a gyerekeket, és úgy látjuk, hogy ők is szívesen jönnek. Az alkalmak néha túlnyúlnak a tervezett 40 perces időkereten, ezért néha egy második meghívót is kiküldünk, és így elég idő marad az alkalom befejezéséhez.

Diriczi Zsófi és Robi

Amikor meghallottam a hírt, hogy online tanítás gondolata vetődött fel a testvérekben, kissé megijedtem. Mivel nem vagyok pedagógus, nem rendelkeztem túl sok gyakorlattal az online oktatásban. Alsós csoportban szolgálok, ahol elég sok aktív fiú van a csoportban. Túl sok időt nem is töltöttünk még együtt, mielőtt beütött volna a járvány. Így még nagyobb izgalom volt számomra. Nagyon sok segítséget jelentett az a lehetőség, amit a gyülekezet szervezett a vasárnapi iskolai tanítók részére a Rema alapítványon keresztül. Gyakorlati tanácsokkal láttak el bennünket, hogy hogyan tudjuk átadni nekik az üzenetet, hogyan tudjuk érdekesebbé tenni számukra a tanítást. Húsvétra készülve a nagyhét eseményei nagyon sok üzenetet hordoztak magukban, amit 3 alkalmon keresztül beszéltünk meg a gyerekekkel. Nagyon jó volt látni, hogy mennyire lekötötte őket a húsvéti történet. Ügyesen kézműveskedtek, hajtogattak, kivágtak, rajzoltak a monitor előtt, miközben beszélgettünk az eseményekről. Jó volt látni, hogy mennyire örültek az együtt töltött időnek. Hálás vagyok Istennek, hogy Ő készíti el az alkalmakat és Ő áldja meg az elhintett igemagokat is.

Kövesdiné Timi

A gyerekek örömmel mutatták meg a játékaikat és az otthonukat a többieknek és nekünk tanítóknak. Az elején bátortalanul szólaltak meg, furcsállották a hangjukat a számítógépben, de egyre bátrabbak lettek, ezt jó volt együtt átélni.

Hetényiné Orsi

Az első alkalom előtt aggódtam amiatt, hogy fogom a gyerekeket az online térben lekötni, de nagyon örültem, mert nagyon áldott alkalmak voltak! Sokat beszélgettünk az érzéseikről, megnyíltak, jókat nevettünk! Isten egybe szerkesztette a dolgokat.

Réz Anita

A vírus adta nehézségek ellenére meglepően hatékony a gyerekkel való kapcsolattartás. Ezt annak tudjuk be, hogy a családok és gyerekek szeretik a vasárnapi iskola közösségét.

Márton Olivér és Glória

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása
Célba értek cipősdobozaink

Célba értek cipősdobozaink

A gyülekezet által készített karácsonyi ajándék cipősdobozokkal december 27-én délután érkezett segítőivel Kiskunmajsára Szilágyi Kornél, az Út a Reményhez Alapítvány igazgatója. Az ünnepi alkalom karácsonyi énekek éneklésével kezdődött, majd karácsonyi üzenet hangzott el Jézus Krisztus születéséről, az […]

Tartalom megosztása