2021. 11. 28. – Kreatív istentisztelet [közvetítés]

2021. 11. 28. – Kreatív istentisztelet [közvetítés]

Online, adventindító Kreatív istentisztelet a Wessi Youtube-csatornáján – klasszikus zenével, verssel és Istent dicsérő dalokkal. A téma: vágyaink és várakozásaink.

Vágyainkról ritkán beszélünk. Pontosabban ritkán beszélünk róluk őszintén, mégis meghatározzák mindennapjainkat. Gyakran saját magunk számára is idegenek az igazi vágyaink. Van, aki először ötven évesen tette fel magának a kérdést: mire is vágyom igazán? A vágyainkkal sok baj van. Olykor felszínesek, zsákutcába vezethetnek, megvezetnek, megrabolnak, máskor másokat bántanak, vagy ránk hoznak szégyent, hamis reményeket éltetnek bennünk. Nem lenne jobb egyszerűen lemondani róluk? De. És mi mégis várakozunk. A keresztények minden évben figyelmük középpontjába állítják a várakozást, annak gyakorlását. Várunk, várakozunk. Mire? Kire?

A Kreatív Istentiszteletet a nemzetközi keresztény klasszikus és jazz zenészeket összekapcsoló és feléjük szolgáló Crescendo Mozgalom hozta létre azzal a csodálatos szándékkal, hogy a művészeknek teret és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy Isten adta tehetségüket Isten dicséretére fordítsák, az Istentiszteletet gazdagítsák és sajátos eszközeikkel segítenek bennünket, hogy még teljesebben be tudjuk fogadni Isten Igéjét az Igehirdetés üzenetét és ahogy II. János Pál Pápa fogalmaz, hogy megsejtessenek velünk valamit abból a pátoszból, amellyel Isten a teremtés kezdetén nézte kezének alkotásait.Az online Kreatív Istentisztelet célja, hogy bevezessen a belső szobánkba, ahol újból fel tudjuk venni a kapcsolatot igaz önmagunkkal, aki soha sincs egyedül. A belső szobánkba mindig vár ránk Ő, aki ismer. Mindenki számára elérhető lelkigyakorlatnak is mondhatjuk, de ezúttal nevezzük kincskeresésnek vagy új esélynek, melyhez boldog félelemmel közelítünk.


Elhangzik:

W. A. Mozart: No. 34 C-dúr szimfónia és C-dúr versenymű fuvolára és hárfára

Fellép az Era Nova Kamarazenekar
Vezényel: Kemény Péter

Közreműködnek:

Pethő Rebeka – fuvola
Schunk Franciska– hárfaA közvetítés időpontja: november 28., 17:00 óra

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Októberi alkalmak

Októberi alkalmak

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
2022. 09. 22. – Filmvetítés

2022. 09. 22. – Filmvetítés

Luis Buñuel: Oszlopos Simeon (Simón del desierto) – mexikói szatíra, 1965 A rendező provokatív filmjei között akad olyan, amit betiltott az egyház, és olyan is amit Vatikán a legfontosabb keresztény filmek közé emelt. Buñuelnek ez […]

Tartalom megosztása
2022. 09. 25. – Körúti Kórusok Estje

2022. 09. 25. – Körúti Kórusok Estje

A József utcai baptista gyülekezet és a Wesselényi utcai baptista gyülekezet énekkarainak közös zenés áhítata, hangszeres közreműködőkkel. Műsoron egyházi énekek és feldolgozások a régmúlttól napjainkig. Az esemény a XVI. Ars Sacra Fesztivál programsorozatának része. Zenés […]

Tartalom megosztása