Gyülekezeti imahét – kedd

Gyülekezeti imahét – kedd

Családi életünk

Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte… (Ef 5:22,25)

Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem. (Gal 2:20)

Adjunk hálát családunkért, szüleinkért, férjünkért-feleségünkért, családtagjaikért, hitben erősekért és erőtlenekért, fiatalokért és idősekért, szülőkért és gyerekekért, egyedülállókért, az abortuszok számának csökkenéséért, a megnövekedett házasságkötésekért, gyermekszületésekért.

Kérjünk bocsánatot az Atyától, ha a családban nem az egységet és a békességet kerestük, ha nem Isten szerinti módon szerettük férjünket vagy feleségünket, ha rossz példát mutattunk testvérünknek vagy gyermekeinket, és bármilyen jellegű szövetségszegésért.

Imádkozunk a házasságokért, jegyességekért, egyedülállókért a családjainkban, a gyülekezetünkben és az egész országban; hogy értéke, becsülete és tisztelete legyen a házastársi-, szövetségi kapcsolatoknak, a családnak, a gyermekvállalásnak; hogy legyenek példaképek, krisztusi minták a fiatalabb generációk előtt; hogy apákká és Isten szíve szerinti férfivá növekedjenek a hívő családokban a férfiak; hogy a feleségek segítőtársai legyenek a férjeknek a szolgálatban; hogy a férj és feleség rendszeresen legyen közösségben és imádkozzon együtt; hogy a megroppant családi kapcsolatok álljanak helyre; hogy tudjuk áldani a gyermekeinket szavakkal és cselekedetekkel, hogy a korszellem ne legyen rájuk rossz hatással. Imádkozzunk azokért a rokonokért, gyermekekért a keresztény családokban, akik nem az Úréi, vagy akik letértek az Úr útjáról.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása