40 éve…

40 éve…

Negyven éve 17 ember elhatározta, hogy elfogadja Jézus Krisztus áldozatát és Isten mellett dönt. Meghal a régi életének és kezd egy olyat, aminek soha nem lesz vége. Felfogták, hogy az emberi lélek örökkévaló és nem mindegy, hogy az öröklétet hol tölti. Egy olyan Istennel, akinek a másik neve: Szeretet, vagy egy másik helyen, ahol Isten nincsen jelen, mert nem kértek belőle, és Ő olyan Isten, aki nem kényszeríti rá magát senkire.

Az okosaknak, a mindenben szupereknek, akik azt gondolják, hogy van tehetségük maguknak irányítani az életüket – nehéz. Sokáig el tudják lavírozni magukat, sokan az életük utolsó előtti percéig.

Mi megértettük, hogy egyedül nem fog menni, egyszerűen azért, mert emberek vagyunk. Még nem láttuk a pályánkat, de nem akartunk egyedül nekivágni.

Megkerestük Istent és elmondtuk Neki, hogy igényt tartunk arra, hogy velünk legyen minden pillanatban, igényt tartunk arra, hogy tanácsoljon, vigasztaljon és bátorítson, adjon erőt és bölcsességet, igényt tartunk arra, hogy szülőként szeressen és elfogadjon.
A kérésünkre ez volt a felelet: Jézus Krisztus a tanítványainak szinte a legelső napokban azt mondja:

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5:14-16)

Pontosan tudjuk, hogy ki a Világ Világossága: maga Isten.

És mégis megkapják a tanítványok ezt a mondatot, méghozzá a tanítványságuk elején: Ti vagytok a világ világossága. Ezzel a mondattal menjetek és világítsatok.

Mi negyven éve világítunk itt a Wessiben. Volt, amikor lobogó fénnyel, volt, hogy pislákolva, volt, hogy azt hittük, hogy már elaludtunk és nem számítunk, aztán kiderült, hogy akkor mások a mi fényünknél látták meg az Urat.

Isten valahogy értékeli a gyengéket, a kicsiket, a megvetetteket, a szegényeket, a betegeket, az esendőket, vagyis az embereket, mert Ő valahogy máshogyan lát minket. Látja a szívünk szándékát, látja a világítani akarást. Így aztán, ha kevésbé megy a feladatunk, még többet ad Szent Lelkéből.

Kövessétek az Urat, engedjétek, hogy átragyogjon rajtatok a Világosság!

Köszönetet mondunk Istennek, családjainknak, és Hetényi Attilának, aki mindannyiunk kezét fogta
és segített megtalálni Jézus Krisztust.

Mikes Kriszta


Elhangzott 2023. február 23-án, Kovács Dávid és Mikó Sámuel bemerítési istentiszteletén.
Képünkön az ott jelen lévő egykori bemerítkezők és Hetényi Attila, gyülekeztünk nyugdíjas lelkipásztora látható.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása