Jubileumi évünk végén

Jubileumi évünk végén

Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened… (5Móz 8:2) 

A fenti, ősrégi parancs most kétszeresen is igaz számunkra. Egyrészt az egész elmúlt év arról szólt, hogy megemlékeztünk gyülekezetünk 150 éves történetéről. A bejáratnál elhelyezett hosszú idővonal előtt sokan, sok időt töltöttek. Hálásak lehetünk, hogy mindeddig megtartotta gyülekezetünket az Úr. 

Az emlékezés egy másik vonatkozása, hogy most, ennek a 150. jubileumi évnek a végén megemlékezhetünk azokról az áldásokról, amelyeket ebben az évben kaptunk Istentől.

  • 2023. március 5-én Szimfonikus istentisztelet keretében emlékeztünk meg arról, hogy egy nap különbséggel éppen 150 éve érkezett Meyer Henrik feleségével Pest-Budára, és már ebben az évben indultak is – bármely kicsinyek is voltak – az összejövetelek.
  • Szeptemberben az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében gyülekezetünk zenész testvérei majd pedig egyházunk Központi Énekkara adtak lélekemelő koncerteket. 
  • Novemberben hálaadónapot tartottunk, majd egész országos közösségünkkel evangelizációs alkalmon vehettük részt. 
  • Múlt hónapban bemerítési alkalmunk volt, és március 10-én a jubileumi év zárásaként újból szimfonikus istentisztelet tartottunk, és átléptünk a 151. évbe.

Hisszük, hogy Istennek terve van a gyülekezetünkkel. A jövőt csak Ő ismeri, ezért jól tesszük, ha imádságban Igéjére figyelve haladunk azon az úton, amelyet számunkra mutat, hogy gyülekezetünk a jövőben is Isten dicsőségére lehessen és betöltse küldetését az emberek felé.

Herjeczki Kornél, Mikes Balázs

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Egy olimpiai történet

Egy olimpiai történet

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem […]

Tartalom megosztása
Verseny a hervadhatatlan koszorúért 

Verseny a hervadhatatlan koszorúért 

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig […]

Tartalom megosztása
Gyermektáborunkról

Gyermektáborunkról

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a […]

Tartalom megosztása