Rendelkezés adónkról

Rendelkezés adónkról

Minden adófizetőnek lehetősége van arra, hogy évente az adójából 1+1 százalékot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson. A rendelkezés nem kötelező, de aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkezőnyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia.

Rendelkezési határidő: május 21. 

Bárki rendelkezhet, aki személyi jövedelemadó-bevallást ad, rendelkezhet adója meghatározott részéről. A magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is rendelkezhetnek, ha az összevont adóalapba tartozó jövedelmet szereznek. A rendelkezést nem érinti, ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója az egyes adókedvezmények miatt nulla forint.

Ugyanis a technikai számos kedvezményezettek közül az egyházaknak, még ebben az esetben is érdemes rendelkezni, mivel az 1 százalékon túli kiegészítő támogatás a rendelkező magánszemélyek száma, és nem a felajánlott összeg nagysága alapján történik. Így a nulla forintos rendelkezés is növeli a technikai számos kedvezményezettek állami támogatásának összegét. Az 1 százalék alapja csak a ténylegesen, határidőben megfizetett adó. Mivel az összevont adóalapba tartozó jövedelmekből a kifizetők, munkáltatók jellemzően levonják az adóelőleget, a magánszemélyek többségének az év végén nincs adófizetési kötelezettsége. 

Ha az év közben a magánszemélytől levont adóelőleg eléri, vagy meghaladja a ténylegesen fizetendő adó összegét, az adót a magánszemély határidőre megfizette. Ha a levont adóelőleg összege nem éri el a fizetendő adó összegét, az adó akkor tekinthető határidőben megfizetettnek, ha a pótlólagosan fizetendő adót az adóalany 2024. május 21-éig megfizeti.


A Magyarországi Baptista Egyház technikai száma 0286.
A Lídia Gyermekotthon adószáma: 19676023-1-43
A Lídia Gyermekotthon alapítványnak felajánlott SZJA 1%-a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet balatonszabadi ingatlanán felújított ház berendezésének finanszírozására szolgál.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Gyermektáborunkról

Gyermektáborunkról

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a […]

Tartalom megosztása
Házas-hétvége

Házas-hétvége

Harmadik alkalommal gyűltek össze a gyülekezet házaspárjai az immár hagyományosnak mondható Házas-hétvégére. Idén május végén, Parádfürdőn az Erzsébet Park Hotelben és az azt körbeölelő természetben tölthettük el közösen a teljes hétvégét gyülekezetünk lelkipásztorával és feleségével […]

Tartalom megosztása
Látogatás Kiskőrösön

Látogatás Kiskőrösön

Január 10-én Kiskőrösön az idősek otthonában meglátogattuk Gajdics Györgyné és Nagyné Bencsik Julika testvérünket. A találkozás nekünk mindig ünnep – mondták és nagy szeretettel érdeklődtek a gyülekezet és különösen az ifjúság iránt. Elmondták, hogy minden nap imádkoznak a gyülekezetért, […]

Tartalom megosztása