Olvadás

Olvadás

A régifajta hűtőszekrények leolvasztása a háziasszonyok egyik, időről időre elvégzendő feladata. Nem tudom, ki hogy van vele, de az előre betervezett feladat sokszor megvárja a másnapot, a jövő hetet, sőt… Halogatjuk, amíg csak lehet.

De egyszer muszáj nekikezdeni. Kezelhetetlenné válik a helyzet, egyre kisebb a hely és nagyobb a káosz. Azután megszületik az elhatározás, történhet akármi, ma nekiállok… – és ekkor jön a neheze. A fagy, a hideg, a kővé vált vízréteg nem mozdul. Jön a jégkaparó, talán a nagykés is, de a jég kemény, nem enged.

Mi segít ilyenkor? Egy kis meleg levegő, és a türelem. A várakozás, és a meleg csodát tesz, leolvad a fölösleges jég, előkerülnek a jól elrejtett finomságok, és kiderül, hogy még hely is marad.

Néha „bejegesednek” a kapcsolatok is. Nehéz hozzákezdeni a rendezéshez. Talán megoldódik magától, reménykedünk. De mit tehetünk, ha mégsem? Hozhatjuk vélt vagy valós igazunk éles, kalapácsként sújtó szavait, büntethetjük, oktathatjuk a másikat. Remélhető így olvadás? 

Mi lenne, ha elkezdenénk egy kicsit „melegíteni”, másként, jobban szeretni a kritikus helyzetekben? Ha engednénk, hogy Krisztus elengedő szeretete túláradjon rajtunk keresztül, és átmelegítené a kihűlt kapcsolatainkat? Lehet, hogy sok érték napfényre kerülne és maradna hely még sok közös élménynek, örömnek, áldásnak.

Nem lenne érdemes egy próbát tenni?

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása