Szimfonikus istentisztelet 2023

Szimfonikus istentisztelet 2023

A Wesselényi utcai Baptista gyülekezet megalakulásának és a Kárpát-medencei baptista misszió indulásának 150. évében újra lesz Szimfonikus istentisztelet Wessiben!

„A korral haladni – Krisztusban maradni!”

Dr. Somogyi Imre baptista lelkész, író, költő gondolata talán időszerűbb, mint valaha. Mit jelent ez a mai Európában és itt Magyarországon? Egyik oldalról természetes dolog, hogy például ma már senki nem hord 150 évvel ezelőtt divatos ruhát vagy frizurát. Másrészről azonban, a mai munkahelyeken, inflációs társadalmi környezetben, a gén-etika világában, a progresszív család-definíció korában, a cancel culture, vagy a háború árnyékában, vannak nehezebben megélhető, vagy nagyobb bölcsességet igénylő helyzetek.  A mai gyülekezet – a jubileumi évben is egyszerre tekintve a múltra és a jövőre – vallja, hogy minden körülmények között csak Krisztusban van remény. Ő általa és Ő érte teremtetett a Mindenség, és neki adatott minden hatalom a mennyen és földön. A múltra hálával tekintünk, a jövőre reménnyel és az a célunk, hogy a jubileumi ünnepségsorozat során egyedül Krisztus legyen és maradjon a középpontban.


A Szimfonikus istentisztelet a találkozások alkalma, ahol együtt van jelen a klasszikus, a himnikus és a dicsőítő zene, a művészi előadás és a közös éneklés, a különféle művészeti ágak, hívők és keresők, és ahol mindenekelőtt Istennel találkozhatunk.

Időpontja: 2023. március 5., csütörtök | 10:00 óra

A részvétel ingyenes, de a nagy érdeklődésre való tekintettel az ülőhely biztosításához regisztráció szükséges.

Az alkalomra a regisztráció lezárult, a helyek elfogytak.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Májusi alkalmaink

Májusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása