Hála

Hála

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5:16-18)

A fenti igevers sok fejtörést okozott hosszú ideig. Mindenért hálát adni, ez nem túlzás egy kicsit? Jó-jó, viseljük el a nehézségeket, szorítsuk össze a fogunkat, ne panaszkodjunk, de hálát adni a nehéz helyzetekben – volt idő, amikor ezt megvalósíthatatlan feladatnak tartottam. Mégis kellett foglalkozni a kérdéssel, mert azt olvastuk, hogy ez az Isten akarata, és amikor Isten mellett döntöttem, elhatároztam, hogy az Ő akaratát teljesítem. Hosszú évek küzdelme után jutottam el oda, hogy amikor életem legszomorúbb eseménye, férjem elvesztése bekövetkezett, volt hála a szívemben. Nem azért, mert elment, hanem az együtt töltött évekért, a szeretetért és gondoskodásért, amit kaptunk tőle, a mintáért, amit a fiaimnak adott.

Most, amikor írom ezeket a sorokat, várom a covid-teszt eredményét, és szenvedek a betegség különböző tüneteitől. Most miért is tudnék hálát adni? Azért, hogy nincsenek nagyon durva tüneteim, nem vagyok kórházban, gondoskodnak rólam, nem vagyok egyedül és megnyugtató az a tudat, hogy bármi is történik velem, Isten kezében vagyok.

A modern pszichológia vizsgálja a hála átélése és kifejezése, valamint a mentális egészség és a boldogság közötti összefüggéseket, oktatják is az egyetemeken. Én azért is nagyon hálás vagyok, mert olyan Istenünk van, aki a Szentírás segítségével minden hasznos információval ellát bennünket és azt a tudást már réges-régen a rendelkezésünkre bocsátotta amelyre a tudomány csak mostanában kezd rámutatni.

Tapasztalatom szerint, ha a nehéz helyzetekben is hálás tudok lenni, annak két következménye van: közelebb kerülök Istenhez, és jobb lesz a közérzetem.

E.G.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Krisztust szeretném követni teljes szívből

Krisztust szeretném követni teljes szívből

Rácz Sándorné Ica vagyok. 1946-ban születtem egy Heves megyei faluban, öten voltunk testvérek. Katolikus, templomba járó család voltunk. Mindig hittem, hogy van egy mindenható jó Isten, s akkori felfogásunkkal istenfélelemben éltünk. Hiszem, hogy szüleim a […]

Tartalom megosztása
Isten készítette elő számomra

Isten készítette elő számomra

Varga Tímea vagyok. Nagy, keresztény családban nőttem fel, konzervatívnak mondható közegben, ami már akkor sok ellenkezést, lázadást váltott ki belőlem. 14 éves koromban, egy nyári táborban fogalmazódott meg bennem, hogy én is meg szeretném tapasztalni […]

Tartalom megosztása
Légy engedelmes az Úrnak!

Légy engedelmes az Úrnak!

Petrekovits Noémi vagyok, 21 éves és Budapesten élek a családommal. Jelenleg egyetemista vagyok, kereskedelem és marketing szakon. Keresztény családban nőttem fel, azonban kisgyerekként nem jártam gyülekezetbe. Csak kilenc évesen kezdtem el, de eleinte egyáltalán nem […]

Tartalom megosztása