A Wessi újra a gyermekeké!

A Wessi újra a gyermekeké!

Sok kihívást hozott a keresztyén gyülekezeteink számára a világjárvány, nagyon sok – korábban jól működő – szokást és találkozási formát kellett egyik pillanatról a másikra elhagynunk. A gyülekezet életében az alapítás óta fontos helyet elfoglaló gyermekfoglalkozások is abbamaradtak, de jó pár hónap szünet után, februártól újra találkozhat egymással a Wessi aprónépe!

A korlátozások enyhítéséig egyelőre csak digitális formában, de három különböző módon is elindul a gyermekekkel való foglalkozás:

1. Gyermekpercek

Jézus Krisztus nem csak a felnőttek tanítását tartotta fontosnak. Az evangéliumok leírásaiban azt is felfedezhetjük, hogy nagyon sok történet szereplői, résztvevői között ott voltak a gyermekek is. 

A gyermekpercekben a napi tanításhoz kapcsolódóan szeretnénk átadni Isten üzenetét a legfiatalabbaknak is. Az a célunk, hogy a családok együtt is bekapcsolódjanak az istentiszteleten való – egyelőre online – részvételbe. Törekszünk arra, hogy vasárnap délelőtti alkalmaink elején ez a néhány perc érthető, élményt jelentő, később is visszaidézhető legyen.

2. Online bibliakör

A 2020/2021. tanév nagy kihívásokat jelent az oktatásban. Bár nagyon szerettük volna, gyülekezetünkben sem tudtuk 2020 szeptemberében teljes körűen újraindítani a gyermekfoglalkozásokat. A helyzetre való tekintettel 2021. február 7-től 3 csoportban – óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos – online bibliaköri foglalkozásokat tartanak tanítóink az istentisztelet időtartama alatt, a gyermekperceket követően. Várjuk a gyermekeket erre az időre a képernyők, mobiltelefonok elé, hogy végre láthassuk, hallhassuk egymást, és együtt tanuljunk Istenről. 

3. Gyerekrovat a wessi.hu-n

Szeretnénk teret és lehetőséget nyújtani szülőknek, nagyszülőknek és gyermekeknek egyaránt abban, hogy gyülekezetünk honlapján ne csak a felnőtteknek szóló tanításokat láthassák-hallhassák, hanem a legkisebbek is megfelelő tartalomhoz jussanak. A vasárnaponként elhangzó bibliaverseket, aranymondásokat letölthetően, esetleg rejtvény, fejtörő formájában jelenítjük meg a gyermekrovatban. Itt a későbbiekben utólag is meghallgatható lesz majd a gyermekpercek. Ajánljuk és bátran küldjük tovább ezeket akár távol élő barátaink, ismerőseink számára is.

Várunk tehát mindenkit – a hátra lévő átmeneti időszakban – a képernyők előtt. Találkozzunk, tanuljunk és épüljünk, míg a felnőttek az istentiszteletet nézik!

Jézus szeret #mindenkicsigyereket!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Gyermekpercek (02. 28.) – Szeretet

Gyermekpercek (02. 28.) – Szeretet

„Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” – János evangéliuma (13:35) Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Gyermekpercek (02. 21.) – A szív

Gyermekpercek (02. 21.) – A szív

„Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket…” – Zsidókhoz írt levél  3:15 Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Gyermekpercek (02.14.) – Lelki építkezés

Gyermekpercek (02.14.) – Lelki építkezés

„…öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent” – Pál levele a kolosséiakhoz (3:14) Kedves Gyerekek! Ezen a héten is építkezünk! Kérjétek meg szüleiteket, hogy ha van rá lehetőség, nyomtassák ki nektek a ház-kivágót, […]

Tartalom megosztása