Pünkösd

Pünkösd

Minden évben nagy örömmel adunk hálát Pünkösdkor is a Szent Lélek ajándékáért. Isten szívesen és örömmel ajándékozza meg gyermekeit saját lelkével, természetével.

Ő teremtett minket, ezért jól tudja, hogy egyedül, önmagunkban képtelenek lennénk a tiszta, szeretetteljes, értelmes és gyümölcsöző életre, Krisztus követésére. Így szól Isten üzenete: Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. (ApCsel 2:38)

Pünkösd az öröm ünnepe. Örülünk Isten ajándékának, a Szent Léleknek, aki krisztusi békességgel, szeretettel, maradandó, természetfeletti erőforrásokkal, képességekkel, összességében Isten jelenlétével gazdagít minket.

Pünkösd a hála ünnepe is. Hálásak vagyunk Isten ajándékáért. Bár nem érdemeltük meg, nem szolgáltunk rá, Isten mégis úgy döntött, hogy megajándékoz minket. Hálát mondunk, dicséretet énekelünk és hálát adunk az ajándékért!

Pünkösd ugyanakkor a szolgálat ünnepre is! Amellett, hogy nekünk is örömet okoz, minket is gazdagít, Isten haszonra, szolgálatra is adta nekünk Szent Lelkét. Adjuk tovább, közvetítsük Isten értékeit, ajándékait azoknak, akiket Ő ránk bízott!

Legyen áldás ez az ünnep nekünk is. Mi magunk is váljunk áldássá!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

A Gyülekezeti hétvége és a háború

A Gyülekezeti hétvége és a háború

Szabad-e jó lelkiismerettel élvezni a gyülekezeti hétvége örömeit, áldását – amire készülünk október közepén –, miközben tudjuk, hogy nem is olyan messze tőlünk, a frontvonalon olyan fiatalemberek lőnek egymásra és halnak meg egymás kezétől, akik, […]

Tartalom megosztása
A szabad élet ünnepe

A szabad élet ünnepe

Húsvét az élet, a feltámadás, a szabadság ünnepe. Jézus Krisztus feltámadása elhozta a félelemtől való szabadságot. Nincs olyan mélység a halálban, amiből ő ne tudna megszabadítani: Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő […]

Tartalom megosztása
Virágvasárnap

Virágvasárnap

Miként lehet úgy ünnepelni Jézus Krisztus bevonulását Jeruzsálembe, hogy közben tudjuk, pár nap múlva milyen szomorú események történtek meg vele? Miként lehet úgy ünnepelni, hogy közben tudjuk, nagyon rossz dolgok történnek most is a világunkban. […]

Tartalom megosztása