Pünkösd

Pünkösd

Minden évben nagy örömmel adunk hálát Pünkösdkor is a Szent Lélek ajándékáért. Isten szívesen és örömmel ajándékozza meg gyermekeit saját lelkével, természetével.

Ő teremtett minket, ezért jól tudja, hogy egyedül, önmagunkban képtelenek lennénk a tiszta, szeretetteljes, értelmes és gyümölcsöző életre, Krisztus követésére. Így szól Isten üzenete: Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. (ApCsel 2:38)

Pünkösd az öröm ünnepe. Örülünk Isten ajándékának, a Szent Léleknek, aki krisztusi békességgel, szeretettel, maradandó, természetfeletti erőforrásokkal, képességekkel, összességében Isten jelenlétével gazdagít minket.

Pünkösd a hála ünnepe is. Hálásak vagyunk Isten ajándékáért. Bár nem érdemeltük meg, nem szolgáltunk rá, Isten mégis úgy döntött, hogy megajándékoz minket. Hálát mondunk, dicséretet énekelünk és hálát adunk az ajándékért!

Pünkösd ugyanakkor a szolgálat ünnepre is! Amellett, hogy nekünk is örömet okoz, minket is gazdagít, Isten haszonra, szolgálatra is adta nekünk Szent Lelkét. Adjuk tovább, közvetítsük Isten értékeit, ajándékait azoknak, akiket Ő ránk bízott!

Legyen áldás ez az ünnep nekünk is. Mi magunk is váljunk áldássá!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása