Pünkösd

Pünkösd

Minden évben nagy örömmel adunk hálát Pünkösdkor is a Szent Lélek ajándékáért. Isten szívesen és örömmel ajándékozza meg gyermekeit saját lelkével, természetével.

Ő teremtett minket, ezért jól tudja, hogy egyedül, önmagunkban képtelenek lennénk a tiszta, szeretetteljes, értelmes és gyümölcsöző életre, Krisztus követésére. Így szól Isten üzenete: Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. (ApCsel 2:38)

Pünkösd az öröm ünnepe. Örülünk Isten ajándékának, a Szent Léleknek, aki krisztusi békességgel, szeretettel, maradandó, természetfeletti erőforrásokkal, képességekkel, összességében Isten jelenlétével gazdagít minket.

Pünkösd a hála ünnepe is. Hálásak vagyunk Isten ajándékáért. Bár nem érdemeltük meg, nem szolgáltunk rá, Isten mégis úgy döntött, hogy megajándékoz minket. Hálát mondunk, dicséretet énekelünk és hálát adunk az ajándékért!

Pünkösd ugyanakkor a szolgálat ünnepre is! Amellett, hogy nekünk is örömet okoz, minket is gazdagít, Isten haszonra, szolgálatra is adta nekünk Szent Lelkét. Adjuk tovább, közvetítsük Isten értékeit, ajándékait azoknak, akiket Ő ránk bízott!

Legyen áldás ez az ünnep nekünk is. Mi magunk is váljunk áldássá!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

WESSI 150 – Szimfonikus istentisztelet

WESSI 150 – Szimfonikus istentisztelet

Különleges alkalmon vehettek részt, akik eljöttek gyülekezetünk március 5-i, jubileumi Szimfonikus istentiszteletére. Jubileumi, mert szinte napra pontosan 150 évvel ezelőtt érkezett az éppen születőfélben lévő, az egyesülés lázában égő, akkor még csak leendő Budapestre egy […]

Tartalom megosztása
40 éve…

40 éve…

Negyven éve 17 ember elhatározta, hogy elfogadja Jézus Krisztus áldozatát és Isten mellett dönt. Meghal a régi életének és kezd egy olyat, aminek soha nem lesz vége. Felfogták, hogy az emberi lélek örökkévaló és nem […]

Tartalom megosztása
Reményteljes jövő

Reményteljes jövő

Múlt és jövő határánál a jelen egy pillanat – mondja ki egy régi énekünk a nagy igazságot. Már az új évből is eltelt több hónap, közel sem biztos, hogy olyan boldogan, amilyennek az újévi jókívánságok […]

Tartalom megosztása