Reményteljes jövő

Reményteljes jövő

Múlt és jövő határánál a jelen egy pillanat – mondja ki egy régi énekünk a nagy igazságot. Már az új évből is eltelt több hónap, közel sem biztos, hogy olyan boldogan, amilyennek az újévi jókívánságok elhangzásakor reméltük. Ezzel együtt reményteljesen tekintünk a 2023. évre. Bízhatunk Isten igéjében, amikor azt mondja:

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29:11)
 
2023 gyülekezetünk történelmének szempontjából különös jelentőséggel bír, ugyanis 150 évvel ezelőtt, 1873. március 6-án érkezett Budapestre Meyer Henrik és felesége, Michelson Matild, akiknek munkássága gyülekezetünk születését eredményezte. Korabeli gyülekezetünk tagjai ezt a napot hosszú évtizedekig hálaadó napként tartották számon és a misszió elindulásának időpontjaként emlegették. Meyer Henrik és felesége nyomorúságos körülmények között kezdték szolgálatukat Budapesten. Mégis, nem sokkal később, már májusban meg is tartották az első bibliázó összejövetelt saját otthonukban. Néhány hónap múlva, jobb körülmények között, már 200 résztvevővel tartottak vasárna­­pi iskolát. A résztvevők közül hatva­nan már rendszeresen jártak a közös alkalmakra.

Elképesztő növekedés. Irigylésre méltó adatok. De Isten ma is munkálkodik, ereje ugyanaz. Mit tehetünk mi, késői utódok annak érdekében, hogy gyülekezetünknek ne csak múltja, hanem reményteljes jövője is legyen? Nagy kihívás ez, nagy felelősség. Kérjük Isten vezetését és engedelmes szívet egyenként és együttesen is, hogy Isten országának növekedése gyülekezetünkön keresztül is megvalósulhasson!


Gyülekezetünk ez évi első igehirdetés-sorozata is a jövőbe tekint, vezérfonala a növekedés. A vasárnapi tanítások meghallgathatók honlapunkon, megtekinthetők Youtube-csatornánkon.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása