Reményteljes jövő

Reményteljes jövő

Múlt és jövő határánál a jelen egy pillanat – mondja ki egy régi énekünk a nagy igazságot. Már az új évből is eltelt több hónap, közel sem biztos, hogy olyan boldogan, amilyennek az újévi jókívánságok elhangzásakor reméltük. Ezzel együtt reményteljesen tekintünk a 2023. évre. Bízhatunk Isten igéjében, amikor azt mondja:

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29:11)
 
2023 gyülekezetünk történelmének szempontjából különös jelentőséggel bír, ugyanis 150 évvel ezelőtt, 1873. március 6-án érkezett Budapestre Meyer Henrik és felesége, Michelson Matild, akiknek munkássága gyülekezetünk születését eredményezte. Korabeli gyülekezetünk tagjai ezt a napot hosszú évtizedekig hálaadó napként tartották számon és a misszió elindulásának időpontjaként emlegették. Meyer Henrik és felesége nyomorúságos körülmények között kezdték szolgálatukat Budapesten. Mégis, nem sokkal később, már májusban meg is tartották az első bibliázó összejövetelt saját otthonukban. Néhány hónap múlva, jobb körülmények között, már 200 résztvevővel tartottak vasárna­­pi iskolát. A résztvevők közül hatva­nan már rendszeresen jártak a közös alkalmakra.

Elképesztő növekedés. Irigylésre méltó adatok. De Isten ma is munkálkodik, ereje ugyanaz. Mit tehetünk mi, késői utódok annak érdekében, hogy gyülekezetünknek ne csak múltja, hanem reményteljes jövője is legyen? Nagy kihívás ez, nagy felelősség. Kérjük Isten vezetését és engedelmes szívet egyenként és együttesen is, hogy Isten országának növekedése gyülekezetünkön keresztül is megvalósulhasson!


Gyülekezetünk ez évi első igehirdetés-sorozata is a jövőbe tekint, vezérfonala a növekedés. A vasárnapi tanítások meghallgathatók honlapunkon, megtekinthetők Youtube-csatornánkon.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

WESSI 150 – Szimfonikus istentisztelet

WESSI 150 – Szimfonikus istentisztelet

Különleges alkalmon vehettek részt, akik eljöttek gyülekezetünk március 5-i, jubileumi Szimfonikus istentiszteletére. Jubileumi, mert szinte napra pontosan 150 évvel ezelőtt érkezett az éppen születőfélben lévő, az egyesülés lázában égő, akkor még csak leendő Budapestre egy […]

Tartalom megosztása
40 éve…

40 éve…

Negyven éve 17 ember elhatározta, hogy elfogadja Jézus Krisztus áldozatát és Isten mellett dönt. Meghal a régi életének és kezd egy olyat, aminek soha nem lesz vége. Felfogták, hogy az emberi lélek örökkévaló és nem […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Újévkor sokan újévi fogadalmakat teszünk – ez a szokás. De szokás az is, hogy ezeket az újévi fogadalmakat azután nem tartjuk meg. Sőt, egy év elteltével gyakran már arról is elfeledkezünk, hogy mit is fogadtunk […]

Tartalom megosztása