Szimfonikus istentisztelet 2023

Szimfonikus istentisztelet 2023

A Wesselényi utcai Baptista gyülekezet megalakulásának és a Kárpát-medencei baptista misszió indulásának 150. évében újra lesz Szimfonikus istentisztelet Wessiben!

„A korral haladni – Krisztusban maradni!”

Dr. Somogyi Imre baptista lelkész, író, költő gondolata talán időszerűbb, mint valaha. Mit jelent ez a mai Európában és itt Magyarországon? Egyik oldalról természetes dolog, hogy például ma már senki nem hord 150 évvel ezelőtt divatos ruhát vagy frizurát. Másrészről azonban, a mai munkahelyeken, inflációs társadalmi környezetben, a gén-etika világában, a progresszív család-definíció korában, a cancel culture, vagy a háború árnyékában, vannak nehezebben megélhető, vagy nagyobb bölcsességet igénylő helyzetek.  A mai gyülekezet – a jubileumi évben is egyszerre tekintve a múltra és a jövőre – vallja, hogy minden körülmények között csak Krisztusban van remény. Ő általa és Ő érte teremtetett a Mindenség, és neki adatott minden hatalom a mennyen és földön. A múltra hálával tekintünk, a jövőre reménnyel és az a célunk, hogy a jubileumi ünnepségsorozat során egyedül Krisztus legyen és maradjon a középpontban.


A Szimfonikus istentisztelet a találkozások alkalma, ahol együtt van jelen a klasszikus, a himnikus és a dicsőítő zene, a művészi előadás és a közös éneklés, a különféle művészeti ágak, hívők és keresők, és ahol mindenekelőtt Istennel találkozhatunk.

Időpontja: 2023. március 5., csütörtök | 10:00 óra

A részvétel ingyenes, de a nagy érdeklődésre való tekintettel az ülőhely biztosításához regisztráció szükséges.

Az alkalomra a regisztráció lezárult, a helyek elfogytak.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Szimfonikus Istentisztelet 2024

Szimfonikus Istentisztelet 2024

Azt hiszem, a legnagyobb művészet: az emberszeretet – írta Vincent van Gogh. Környezetünkben naponta találkozunk olyanokkal, akik hátuk mögött beszélik ki barátjukat, munkatársukat. A virtuális térben sokan úgy érzik, hogy a személytelenség mögé bújva másokkal […]

Tartalom megosztása
Júliusi alkalmaink

Júliusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Júniusi alkalmaink

Júniusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása