Szimfonikus istentisztelet 2023

Szimfonikus istentisztelet 2023

A Wesselényi utcai Baptista gyülekezet megalakulásának és a Kárpát-medencei baptista misszió indulásának 150. évében újra lesz Szimfonikus istentisztelet Wessiben!

„A korral haladni – Krisztusban maradni!”

Dr. Somogyi Imre baptista lelkész, író, költő gondolata talán időszerűbb, mint valaha. Mit jelent ez a mai Európában és itt Magyarországon? Egyik oldalról természetes dolog, hogy például ma már senki nem hord 150 évvel ezelőtt divatos ruhát vagy frizurát. Másrészről azonban, a mai munkahelyeken, inflációs társadalmi környezetben, a gén-etika világában, a progresszív család-definíció korában, a cancel culture, vagy a háború árnyékában, vannak nehezebben megélhető, vagy nagyobb bölcsességet igénylő helyzetek.  A mai gyülekezet – a jubileumi évben is egyszerre tekintve a múltra és a jövőre – vallja, hogy minden körülmények között csak Krisztusban van remény. Ő általa és Ő érte teremtetett a Mindenség, és neki adatott minden hatalom a mennyen és földön. A múltra hálával tekintünk, a jövőre reménnyel és az a célunk, hogy a jubileumi ünnepségsorozat során egyedül Krisztus legyen és maradjon a középpontban.


A Szimfonikus istentisztelet a találkozások alkalma, ahol együtt van jelen a klasszikus, a himnikus és a dicsőítő zene, a művészi előadás és a közös éneklés, a különféle művészeti ágak, hívők és keresők, és ahol mindenekelőtt Istennel találkozhatunk.

Időpontja: 2023. március 5., csütörtök | 10:00 óra

A részvétel ingyenes, de a nagy érdeklődésre való tekintettel az ülőhely biztosításához regisztráció szükséges.

Az alkalomra a regisztráció lezárult, a helyek elfogytak.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
Áprilisi alkalmaink

Áprilisi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Márciusi alkalmaink

Márciusi alkalmaink

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása