Újra megmozdul a víz a Wessiben

Újra megmozdul a víz a Wessiben

Mindig nagy örömünnep, amikor emberek elkötelezik magukat, hogy követik Krisztust.

A bemerítés a bűnbánat és a bűnbocsánat ünnepe – azok az emberek kérik a bemerítésüket, akik bűnbánatra jutottak és ezzel együtt elfogadták Isten kegyelmét. Ennek csodálatos következménye az erkölcsi megtisztulás.

A bemerítés az újjászületés ünnepe – az emberi döntéshez, elköteleződéshez természetesen hozzátartozik a Szent Lélek tette: újjászüli az Isten bocsánatát elfogadó embert. Isten letisztult, krisztusi gondolkozásmóddal, szemlélettel, szeretetteljes lelkiséggel ajándékoz meg ebben a csodában. Isteni természet részesei vagyunk!

A bemerítés a közösség ünnepe – kapcsolódunk Istenhez és csatlakozunk Krisztus gyülekezetéhez a bűnös állapotból kihívottak közösségéhez: az ekklézsiához. Otthonra találunk Isten népe között.

Ismét bemerítkezőket, új testvéreket ünnepelhet közösségünk! Szeretettel várunk mindenkit bemerítési ünnepélyünkre, február 26-án 10 órára.

Az esemény a Facebookon

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Krisztus hét szava a kereszten – festményprédikáció

Krisztus hét szava a kereszten – festményprédikáció

2023-ban is folytatódik a festményprédikációk sorozata a Wessiben. Márciusi alkalmunkon a közelgő nagypéntek eseményeihez kapcsolódunk. Krisztus hét szava a kereszten: a haldokló Jézus utolsó szavai, melyeket az evangéliumok őriztek meg. Hagyományosan a rövid mondásokat „szavaknak” […]

Tartalom megosztása
Márciusi alkalmak

Márciusi alkalmak

Istentiszteletek és más alkalmak Tartalom megosztása

Tartalom megosztása
Esti mesék

Esti mesék

Isten életeket megváltoztató munkájáról szól Tósoki Renáta testvérünk Esti mesék című, zenei estje. Az ő történetét elmesélő alkalom az élet és az ÉLET nagy kérdéseiről szól, különleges módon téve bizonyságot mélységekről és magasságokról, Isten munkájáról, […]

Tartalom megosztása