Április 17. – A hálaadás legyőzi az aggodalmaskodást

Április 17. –  A hálaadás legyőzi az aggodalmaskodást

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. (Fil 4:6-7)

A hálaadás legyőzi bennünk az aggodalmaskodást. Az Ige egyértelműen fogalmaz: lehetnek szükségeink, problémáink, nehézségeink, ez teljesen rendben van. Ugyanakkor a szükséghelyzeteknek nem feltétlenül kell együtt járniuk beteges félelemmel, aggodalmaskodással. Hálaadással gondoljunk Isten tetteire, amelyeket a múltunkban cselekedett.

Tizenhét éves koromban volt egy nagy autóbalesetünk. Kórházba kerültem, de Isten megvédett a súlyos sérüléstől, a haláltól. Bár több, mint negyven éve történt ez a karambol, de sokszor eszembe jut és hálás vagyok Isten oltalmáért.

Adjunk hálát a jelen értékeiért is! Gondviselés, támogatás, útmutatás – szinte fel sem tudjuk sorolni, hogy mennyi mindent köszönhetünk Istennek a mindennapokban. Köszönjük meg szeretteinket, és mindazokat az embereket, akikkel Isten megajándékozott minket!

A hálaadás boldogsága kiegyensúlyozza a szükségeink miatti hiányérzet fájdalmát, aggodalmát. Ha hálaadással mondjuk el kéréseinket Istennek, akkor megnyugszunk és felszabadultak leszünk. Munkánkban, az emberi kapcsolatainkban is többlet erőforrásokat nyerünk.

„Mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!”

Kübler János

Adjunk hálát a betegekkel törődő orvosokért, ápolókért, hogy elhivatottsággal, kitartóan dolgoznak az emberek gyógyításáért, életük megmentéséért. Könyörögjünk is értük, hogy munkájukhoz, szolgálatukhoz minden nap kapjanak új erőt, bölcsességet Istentől.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Április 27. – Az Úr mellettünk áll

Április 27. – Az Úr mellettünk áll

„…az ÚR Józseffel volt!” (1Móz 39:2, 21, 23) Ezeket a gondolatokat egy kedves barátom írta, amikor beteg gyermekük született és vívódott lelkében a kérdéseivel: Mikor hangzottak el ezek a szavak? Amikor Józsefet próbák, nyomorúságok szenvedések […]

Tartalom megosztása
Április 21. – Nekünk készíti a helyet

Április 21. – Nekünk készíti a helyet

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, […]

Tartalom megosztása
Április 20. – Nem csupán egy tanács

Április 20. – Nem csupán egy tanács

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. (Jn 14:1) Jézus Krisztus biztatásának – ne nyugtalankodjatok – nagyon gazdag a jelentéstartalma, többféleképpen fordítható: Ne legyetek szomorúak, ne engedjétek, hogy összezavarodjanak a gondolataitok, ne […]

Tartalom megosztása