Lelki építkezés

Lelki építkezés

Gyülekezetünkben a 2021. esztendő tanításainak témája a lelki építkezés lesz. A februári igehirdetés-sorozatot lelkipásztorunk, Kübler János gondolataival vezetjük fel.

Már januárban is az alapozásról gondolkodtunk. Milyen a hiteles keresztyénség? Melyek azok a legfontosabb értékek, amelyek tartalmassá, hitelessé teszik keresztyén életünk és közösségünk mindennapjait?

Innen haladunk tovább februárban, a következő istentiszteleteken egyrészt a személyiség-, jellem-, hitfejlődés kérdéseire összpontosítunk, másrészt a keresztyén közösség, az emberi kapcsolatok kihívásairól szólnak a tanítások.

Az ilyen jellegű fejlődésnek van emberi oldala, illetve felelőssége is, hiszen tudatos teremtmények vagyunk, erkölcsi döntésre képes lények. Sok múlik azon, hogy mi van ránk hatással, mi befolyásol minket, mit tanulunk, mit teszünk – röviden mit „engedünk be” lelkünk mélyére. Többek között ez határozza meg, hogy miként gondolkodunk, milyen döntéseket hozunk és mibe fektetjük erőforrásainkat – időnket, figyelmünket, erőnket. Döntéseinkkel, erőfeszítéseinkkel, munkánkkal meghatározzuk saját fejlődésünk irányát is.

Az emberi személyiségfejlődésnek a másik oldala Isten szándéka és tevékenysége. Jézus ezt mondta:

„Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.”

János evangéliuma 5:17.

A teremtő Isten ötleteivel, terveivel, szándékaival, tevékenységével hatékonyan részt vállal az ember, a közösség fejlődésében. Nem csak utasításokat ad, hanem teljes figyelmével, együttérzésével és támogatásával részt vesz a mindennapi életünkben. Biztosít jelenlétéről, jelzéseket (biztatást, figyelmeztetést) ad lelkiismeretünkön keresztül. Szívesen értékel minket, megosztja velünk értékeit, erőforrásait.

Vegyünk részt együtt az Ő akaratának és tervének keresésében online és korlátozott helyszíni alkalmainkon!

Tanítások:

február 7. – Ember a tervezőasztalon
február 14. – Gyülekezet a tervezőasztalon
február 21. – Épülő ember
február 28. – Épülő gyülekezet

További februári alkalmaink.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Az élet győz a halál felett

Az élet győz a halál felett

Sokszor eszünkbe juthat a címben idézett énekrészlet. A világot mintha győztesekre és vesztesekre osztották volna. Látunk magunk előtt nagy felemelkedéseket és nagy bukásokat. Itt a földön talán minden győzelem ideiglenes, egy időre szól csupán. Legyőzünk […]

Tartalom megosztása
Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása