Olvadás

Olvadás

A régifajta hűtőszekrények leolvasztása a háziasszonyok egyik, időről időre elvégzendő feladata. Nem tudom, ki hogy van vele, de az előre betervezett feladat sokszor megvárja a másnapot, a jövő hetet, sőt… Halogatjuk, amíg csak lehet.

De egyszer muszáj nekikezdeni. Kezelhetetlenné válik a helyzet, egyre kisebb a hely és nagyobb a káosz. Azután megszületik az elhatározás, történhet akármi, ma nekiállok… – és ekkor jön a neheze. A fagy, a hideg, a kővé vált vízréteg nem mozdul. Jön a jégkaparó, talán a nagykés is, de a jég kemény, nem enged.

Mi segít ilyenkor? Egy kis meleg levegő, és a türelem. A várakozás, és a meleg csodát tesz, leolvad a fölösleges jég, előkerülnek a jól elrejtett finomságok, és kiderül, hogy még hely is marad.

Néha „bejegesednek” a kapcsolatok is. Nehéz hozzákezdeni a rendezéshez. Talán megoldódik magától, reménykedünk. De mit tehetünk, ha mégsem? Hozhatjuk vélt vagy valós igazunk éles, kalapácsként sújtó szavait, büntethetjük, oktathatjuk a másikat. Remélhető így olvadás? 

Mi lenne, ha elkezdenénk egy kicsit „melegíteni”, másként, jobban szeretni a kritikus helyzetekben? Ha engednénk, hogy Krisztus elengedő szeretete túláradjon rajtunk keresztül, és átmelegítené a kihűlt kapcsolatainkat? Lehet, hogy sok érték napfényre kerülne és maradna hely még sok közös élménynek, örömnek, áldásnak.

Nem lenne érdemes egy próbát tenni?

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Egy olimpiai történet

Egy olimpiai történet

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem […]

Tartalom megosztása
Verseny a hervadhatatlan koszorúért 

Verseny a hervadhatatlan koszorúért 

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig […]

Tartalom megosztása
Gyermektáborunkról

Gyermektáborunkról

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a […]

Tartalom megosztása