Újrakezdés

Újrakezdés

„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak…” Móra Ferenc versének sorai jutnak eszünkbe reggelente vagy esténként, amikor a forró nyári napok után szembesülünk az ősz megjelenésével. Sokak számára az utolsó nyári napok kicsit bánatosan, szomorúan teltek el. Megint elmúlt a nyár, vége a szabadságnak, pihenésnek, szünetnek, kezdődik az iskola, a munka, a mindennapok sűrű és sokszor végeláthatatlan teendőinek sorozata.

Mindennek rendelt ideje van az ég alatt – olvashatjuk a Prédikátor szavait. A kezdésnek, a befejezésnek is. Bár néha fájdalommal tölt el bennünket egy szép időszak befejezése, elengedése, a Bölcs szavai alapján „Jobb valaminek a befejezése, mint az elkezdése” (Préd 7:8)

Sok esetben egy időszak lezárása egy másik periódus kezdetét is jelenti. Mivel mennyei Atyánk az élet, az idő ura is, aki kinyilatkoztatása szerint az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég (Jel 21:6), reménységgel tekinthetünk előre.

Bízhatunk abban, hogy Istenünk a dolgos, tanulással, munkával teli hétköznapokon is ad örömöket, erőt, kitartást, türelmet és minden mást, amire szükségünk lesz. Isten nem hagy minket egyedül munkahelyünkön, mint ahogy mi – bár szívünk szakadt bele – gyerekeinket az iskolában, óvodában, hanem Lelke által ott marad velünk, leül mellénk íróasztalunkhoz, a monitor elé és a krízishelyzetekben, fáradtságunk idején is ott van, mellénk áll, bátorít.

Spurgeonnak, a nagy angol prédikátornak tulajdonítják a mondást, miszerint a jó utak elaltatják az utazót. Kellenek tehát a feladatok, a kihívások ahhoz, hogy a bennünk levő ajándékokat, tehetséget, kreativitást kihasználva töltsük napjainkat. Gondoljuk végig, milyen sok új lehetőség tárul elénk napról – napra! Találkozhatunk, beszélgethetünk másokkal, kapcsolatokat építhetünk, időnként segíthetünk. Lehet, hogy néhány területen példák lehetünk mások számára. Esetenként vigasztalhatjuk, meghallgathatjuk munkatársainkat, cselekvő szeretettel fordulhatunk feléjük. Isten alkalmat készíthet hitünk megvallására, mély, lelki beszélgetésekre is.

Ha visszagondolunk diákkorunkra vagy munkában töltött éveinkre, nem csak a feladatok, a problémák jutnak eszünkbe. Rengeteg élménnyel gazdagodunk, ha sikerül valami, örülünk, új felfedezések, perspektívák tárulhatnak elénk munkánk, tanulásunk során. Értékeljük, tekintsük ajándéknak ezeket a lehetőségeket! Kísérje Isten áldása, oltalmazó és védő szeretete mindennapjainkat az új tanévben is!

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása
Múlt és jövő határánál…

Múlt és jövő határánál…

Múlt és jövő határánál a jelen egy pillanat – énekeltük gyakran az elmúlt század óévi istentiszteletein. Az idő – mint egy hömpölygő folyam – rohan velünk, az évfordulók pedig arra késztetnek minket, hogy ragadjuk meg […]

Tartalom megosztása