Advent

Advent

Várakozunk sokszor arra, amink van. Körülöttünk élnek emberek és várunk arra, hogy valakink legyen úgy igazából. Akik meg vannak igazából, tétován állnak körülöttünk, mikor lesz időnk és figyelmünk rájuk.

Várakozunk valamire és megteszünk érte erőnkön felüli dolgokat. Az erőnkön felüli feszüléseknél a legnagyobb arculcsapás, amikor kiderül, hogy nélkülünk is ment volna minden.

Várakozni mosolygósan. Derűsen. Nem idegesen és nem kapkodósan, hanem a derű és a kiegyensúlyozottság állapotában. A túl nagy érzelmi kilengések egyrészt elfárasztják az embert, másrészt a következő alkalommal nagyobbat kell alakítani ahhoz, hogy megfeleljünk. És akkor hol a vége?

Várakozni hűségesen. Ha jön, akire várok, ha nem, engem nem tántorít el semmi. Az érkező dolga dönteni arról, hogy megérkezik, vagy sem, engem ott talál, ahol megbeszéltük.

Az üres űrben tántorgó világon – micsoda tökéletes lefestése a mai helyzetünknek. Influenszerek, megmondódívák, macsók, modellek, bloggerek üresen és céltalanul, gyökértelenül lebegnek bele a médiákba, és próbálják bizonyítani tölgyfa gyökerüket.

Ennek ellenére hűségesen, szelíd-mosolygósan várni az Úr Jézust, ma szinte a szánandóan mulatságos kategóriába sodorja a keresztényeket.

Jézus egyik legkeményebb mondata arra kérdez rá, hogy amikor visszajön, talál-e hitet a földön.

A reményt az igen válaszra nem a mi hűségünk biztosítja, hanem Istené.

„Várom az URat, várja az én lelkem és bízom ígéretében, várja lelkem az URat, jobban, mint az őrök a reggelt, az őrök a reggelt…”
(130. zsoltár)

Mikes Kriszta

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Növekedés

Növekedés

Az elmúlt évben a gyülekezetünkben a fő gondolatok a növekedés témáját járták körül.  Őszintén szólva, eleinte bosszankodtam ezen! Az a rossz érzés kerített hatalmába, hogy ez már megint azt üzeni nekem, hogy nem vagy elég […]

Tartalom megosztása
Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Kicsoda Jézus Krisztus? És ki vagyok én?

Időutazásra hívunk téged a vasárnapi igehirdetések keretében 2024-ben. Hétről hétre Jézus Krisztus életét fogjuk végigkövetni. Szeretnénk képzeletben mellé szegődni, és átélni azokat a történéseket, amelyekről olvashatunk az evangéliumokban. Mivel ő a láthatatlan Isten képe (Kol 1:15), Jézus […]

Tartalom megosztása
Múlt és jövő határánál…

Múlt és jövő határánál…

Múlt és jövő határánál a jelen egy pillanat – énekeltük gyakran az elmúlt század óévi istentiszteletein. Az idő – mint egy hömpölygő folyam – rohan velünk, az évfordulók pedig arra késztetnek minket, hogy ragadjuk meg […]

Tartalom megosztása