Március 21. – Légy erős, légy bátor!

Március 21. – Légy erős, légy bátor!

Légy erős, légy bátor és cselekedj! Ne félj, és ne rettegj, mert az Úr isten, az én Istenem veled van, nem hagy cserben és nem hagy el, amíg be nem fejezed az Úr háza szolgálatához szükséges valamennyi munkát. (1Krón 28:20 – HUNB)

Napi igeolvasásomban a Krónikák első könyvét tanulmányozom. Nem a legkönnyebb könyvek egyike, de Isten újra és újra bizonyítja, hogy igéje élő és ható, és minden körülmény között meg tud elevenedni számunkra.

Dávid élete végéhez közeledik és Isten Salamont választja utódjául, akinek egyik fő feladata a templom felépítése. Ebben a helyzetben mondja a fentieket Dávid Salamonnak.

Dávid bátorítása hiszem, hogy nem csak Salamonnak, hanem nekünk is szól. Isten számunkra is elkészített szolgálatot ezen a Földön. Kiválasztott minket, elhívott minket és terve van az életünkkel. Amíg be nem fejezzük az Úr szolgálatához szükséges valamennyi munkát, addig ezek az ígéretek számunkra is igazak. Isten nem hagy cserben és nem hagy el minket. Mindegy mennyire érezzük magunkat egyedül, mennyire nincsenek körülöttünk szeretteink, Isten velünk van és nem hagy el, sőt cserben sem hagy minket. Isten nem rémült meg ezektől a nehéz körülményektől és van aktuális szava, vezetése számunkra.

Ezért Isten hív minket, hogy „Ne félj, és ne hagyd magad elbizonytalanítani” (Egyszerű fordítás)! Nagyon tetszik, ahogy ez a fordítás fogalmaz: ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani. Annyi minden próbál kimozgatni minket, elbizonytalanítani, félelembe taszítani, de Isten ma szól, hogy itt vagyok, nem hagytalak el, nem hagytalak cserben! Ne hagyd, hogy ezek a dolgok levegyék a szemed Rólam és ígéreteimről! Ejtsük foglyul ezeket a gondolatokat, meneküljünk Istenhez és kérjük, hogy erősítsen meg igazságaival és adja az Ő minden értelmet felülhaladó békességét.

Legyünk hát erősek, bátrak és cselekedjünk! Ebben az időszakban is van Istennek feladata számunkra. Van, amit mi is meg tudunk tenni. Valakiknek ez az otthonmaradást, közbenjárást, egymás bátorítását jelenti. Másoknak viszont munkát, ellátást, nehéz és veszélyes körülményeket jelent. Forrjunk hát össze Jézus testeként, ki-ki a maga részében erősen és bátran megállva, bízva Mennyei Édesapánk hűségében és gondoskodásában.

Isten által számunkra eltervezett földi szolgálatunk hosszát sem vírus, sem hatalmak, sem az ellenség nem tudja megrövidíteni. Isten tudja, hogy mikor szólít haza bennünket és az Ő akarata tökéletes. Imádkozzunk hát ezért, egymásért és valljuk meg közösen Pál apostollal együtt, hogy „Erősen kívánom, és nagyon bízom benne, hogy nem fogok szégyent vallani semmiben. Sőt, azt várom, hogy bennem bátran megmutatkozzon, hogy Krisztus mindenkinél hatalmasabb. Azt várom, hogy ez most is így lesz, mint ahogy eddig is így volt. Azt várom, hogy ez így lesz, akár élek, akár meghalok, ebben állhatatosan bízom, és ezt akarom. Hiszen számomra az élet Krisztust jelenti. Ha pedig meg kell halnom, az tiszta nyereség.” (Fil 1:20-21 – EFO)

Kövesdi Áron

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Március 31. –  Jézus Krisztus minket is bátorít

Március 31. – Jézus Krisztus minket is bátorít

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet. Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én […]

Tartalom megosztása
Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. (Jel 2:10) […]

Tartalom megosztása
Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Ha félek is, benned bízom! (Zsolt 56:4) Hogyan tanulhatunk meg bízni Istenben? Ha már bízunk benne, akkor miként erősödhet meg a belé vetett bizalmunk? Az Istenbe vetett bizalom úgy születik és úgy erősödik meg bennünk, […]

Tartalom megosztása