Március 24. – Biztos és erős horgony

Március 24. – Biztos és erős horgony

Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni… nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. (Jel 2:10)
Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1:12)

Kedves Testvéreim!

Sokszor halljuk, hogy láthatatlan ellenséggel van harcunk! Mert a koronavírus nem látszik szabad szemmel. És az a korona sem, amiről ma szeretnék írni. De mindkettő egyformán valóságos!

Óriási erő van abban, hogy Isten Igéjébe kapaszkodhatunk, és tudhatjuk, hogy nem a vakvilágba száguld az élet velünk, hanem egy tervezett cél felé. Isten látta az ember önpusztító hatalomvágyát, de nem mondott le rólunk, és két felvonásban újjáteremti ezt a világot. Jézus töviskoronája meghozta bűneink bocsánatát és az örökéletet azoknak, akik ezt az ajándékot elfogadják tőle. De itt még nincs vége… Akik újjászülettünk is, el kell szenvednünk, hogy testünk megváltása még várat magára. Valamiért Isten úgy látta jónak, hogy a világ teljes újjáteremtése és Jézus Krisztus megváltó műve között minimum két évezred elteljen (bár az első keresztények úgy gondolták, hogy e két esemény nagyon közel lesz egymáshoz). Ezeknek a történelmi léptékeknek az ismerete azért fontos, mert segíthet a mi személyes szintünkön abban, hogy reménységgel tekintsünk a jövő felé! Az Élet koronájának elnyerésekor léphetünk be egy olyan valóságba, amit jelenleg szemünk nem lát, de ettől még ugyanolyan valóságos. Igazi mennyország! Persze nem tudjuk, hogy mennyire van ez messze tőlünk. A bibliában két helyen is az Élet koronájával kapcsolatos biztatás a kitartással kapcsolatos, amire úgy gondolom, hogy ezekben az időkben nagy szükségünk van. Nem kertel a Biblia azzal kapcsolatban, hogy lesz támadás ellenünk és a hitünk ellen. Kívülről, a körülményeken keresztül is, és belülről, a kísértések miatt. Erről szól a mai két ige, amely azonban mind ígérettel társul.

Kedves Testvérek!

Ezekben a különleges időkben különleges módon is kapaszkodjunk bele Isten igéjébe. Az ő ígéreteibe, abba a reménységbe, hogy ő valóban újjáteremt mindent, és ez az a reménység, amely a mostani bizonytalan időkben „biztos és erős horgonya lelkünknek.” (Zsid. 6:19)

Herjeczki Kornél

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Március 31. –  Jézus Krisztus minket is bátorít

Március 31. – Jézus Krisztus minket is bátorít

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet. Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én […]

Tartalom megosztása
Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. (Jel 2:10) […]

Tartalom megosztása
Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Ha félek is, benned bízom! (Zsolt 56:4) Hogyan tanulhatunk meg bízni Istenben? Ha már bízunk benne, akkor miként erősödhet meg a belé vetett bizalmunk? Az Istenbe vetett bizalom úgy születik és úgy erősödik meg bennünk, […]

Tartalom megosztása