Március 25. – Adjunk hálát a kegyelemért

Március 25. – Adjunk hálát a kegyelemért

Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. (Jak 4:13-15)

Ez a csöndesebb világ, félig zárt ajtóink, korlátozottabb kapcsolataink hívőket és hitetleneket is megállásra késztetnek. Ilyen törékeny az életünk? Egy láthatatlan, mikroszkopikus valami megrengeti a világot? Hol van az erő, a hatalom?

Jakab apostol üzenete a mostani időszakban alázatra int minket. Isten az Úr. Ő tartja kézben életünket, világunkat, családunkat, gyülekezetünket és minden mást.

Újból meg kell tanulnunk rangsorolni. Mi fontos igazán? Mennyi fölösleges dolgot vásároltunk meg, apró dolgok miatt idegeskedtünk, lényegtelen dolgok miatt vitatkoztunk, veszekedtünk, nem örültünk eléggé az életnek, a jó napoknak!

Még van kegyelem. Itt vagyunk mindnyájan – igaz, kicsit távol egymástól – de láthatjuk, hallhatjuk egymást. Van lakásunk, ételünk. És ami a legfontosabb: van Istenünk, aki gondol ránk, aki szeret, aki annyira szeretett minket, hogy egyszülött Fiát adta értünk. Adjunk minden nap hálát a kegyelemért, a reménységért, és könyörögjünk azért, hogy ezekben a nehéz napokban minél többen forduljanak az egyetlen, igazi megoldás felé.

Kübler János

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Március 31. –  Jézus Krisztus minket is bátorít

Március 31. – Jézus Krisztus minket is bátorít

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet. Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én […]

Tartalom megosztása
Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. (Jel 2:10) […]

Tartalom megosztása
Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Ha félek is, benned bízom! (Zsolt 56:4) Hogyan tanulhatunk meg bízni Istenben? Ha már bízunk benne, akkor miként erősödhet meg a belé vetett bizalmunk? Az Istenbe vetett bizalom úgy születik és úgy erősödik meg bennünk, […]

Tartalom megosztása