Március 26. – Megpróbáltatás idején is van okunk örülni

Március 26. – Megpróbáltatás idején is van okunk örülni

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja (Jak 1:2-5)

I.

A megpróbáltatás, próbatétel időszakát éljük egyenként is, családunkban, társadalmunkban, gyülekezetünkben. Jakab apostol üzenetében arra bátorít minket, hogy a próba idején is van okunk örülni.

Ösztönösen inkább a szorongás, a kétségbeesés érzése van a lelkünkben. Ez az igeszakasz arra bátorít, hogy tudatosan éljük meg hitünket. Tudjuk, hogy Isten kezében van az életünk. Tudjuk, hogy Jézus Krisztus meghalt értünk, megbocsátotta bűneinket, mennyei Atyánk örökbe fogadott minket. Tudjuk, hogy ez a próbatétel jó hatással lesz ránk, hitünkben erősebbek, odaadásunkban kitartóbbak leszünk!

Az elmúlt napokban többen írták személyes üzenetben, hogy ebben a új élethelyzetben, bezártságban elmélyült, tartalmasabb lett Istennel való közösségük.

Az is megható, hogy mennyi önzetlenség, segítőkészség szabadult fel különböző emberekben a járványból adódó nehézségek súlya alatt.

Imádkozzunk azért, hogy valóságos, Szent Lélek általi örömünk legyen a bajban is!

Kübler János

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Március 31. –  Jézus Krisztus minket is bátorít

Március 31. – Jézus Krisztus minket is bátorít

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet. Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én […]

Tartalom megosztása
Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Március 30. – A várható nehézségekről őszintén…

Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. (Jel 2:10) […]

Tartalom megosztása
Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Március 29. – Az Istenbe vetett bizalom

Ha félek is, benned bízom! (Zsolt 56:4) Hogyan tanulhatunk meg bízni Istenben? Ha már bízunk benne, akkor miként erősödhet meg a belé vetett bizalmunk? Az Istenbe vetett bizalom úgy születik és úgy erősödik meg bennünk, […]

Tartalom megosztása