Az istentisztelet új formája – részletek

Az istentisztelet új formája – részletek

Ahogy azt korábban már jeleztük – érzékelve, hogy testvéreink között többen vannak, akiknek a járvány hosszú hónapjai, súlyos elzártságot, nagy nagy nehézséget jelentenek – úgy döntöttünk, hogy februártól a vasárnapi alkalmakat új formában tartjuk meg. A bibliaköri foglalkozások is elindulnak ugyanekkor – online.

Az új forma azt jelenti, hogy továbbra is az élő közvetítése lesz a fő formája istentiszteleteinknek, de azok számára, akik nagyon vágynak a személyes részvételre, megnyitjuk a kapukat. Egyházunk hibrid istentiszteletnek nevezte el az ilyen alkalmakat. Nem tudjuk, hogy ez a jelenlegi, viszonylag jobb járványügyi helyzet milyen irányba változik, ezért vezetjük be már most vasárnap ezt a gyakorlatot – hiszen, ha akár csak három-négy hét múlva rosszabbra fordul a helyzet, akkor még ezt sem folytathatjuk tovább. 

Azok vehetnek részt személyesen ezeken az alkalmakon, akik egészségesek, nincsenek fertőzés szempontjából veszélyeztetett állapotban, és betartják a következő járványügyi óvintézkedéseket:

  • belépéskor kézfertőtlenítés
  • arcmaszk folyamatos használata
  • mindenkitől, aki nem családtag, másfél méteres távolságtartás

Első ilyen alkalmunkon – első vasárnap lévén – úrvacsora is lesz, melyet az utóbbi időben megszokott „kivonulós” módszerrel fogunk gyakorolni, és az arcmaszkot csak a jegyek elfogyasztásának idejére vesszük le magunkról.

Ha a nagyteremben elérjük a maximális létszámot (minden résztevevőre 4 m2 kell jusson), a további érkezőket a kisteremben és a kávézóban tudjuk fogadni, ott is létszámkorláttal.

Korábbi terveinknek megfelelően most fognak indulni az online bibliaköri foglalkozások is – tehát az imaház épületében nem lesz személyes részvétellel történő vasárnapi iskola. Ezért a vasárnapi iskolába járó gyerekek és szüleik számára továbbra is az otthoni, internetes részvételt javasoljuk.

Kérjük a testvérek megértését, és legyen közös imádságunk, hogy ez az időszak ne okozzon visszafordíthatatlan károkat gyülekezetünk életében. A veszély nem múlt el, továbbra is érthetetlen módon vannak fiatal és kísérő betegségek nélküli áldozatai a járványnak. Mérlegeljük ennek súlyát, és mindenki felelősséggel hozzon döntést arról, hogy eljön-e személyesen az imaházba, vagy otthonról követi az istentiszteleti alkalmakat.

A gyülekezet elöljárósága

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

Pál második levele Timóteushoz (1:7)

FEBRUÁRI ALKALMAINK többségét továbbra is online formában tartjuk meg. Bátorítunk mindenkit, csatlakozzon ezekhez is.

A WESSI ÚJRA A GYERMEKEKÉ! Itt megtalálható minden részlet az újrainduló online bibliakörről, a gyermekpercekről és az ahhoz kapcsolódó új gyerekrovatunkról.

Tartalom megosztása

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

Jótékonysági koncert  – gyülekezetünkért

A Vox Nova Baptista Férfikar jótékonysági koncertet tart április 27-én, szombaton, 17 órakor a Wesselényi utcai Baptista Imaházban. A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások hangzanak el. A belépés ingyenes, önkéntes adakozással az épület tetőhéjazat-cseréjét lehet támogatni. […]

Tartalom megosztása
30 éve építkezünk…

30 éve építkezünk…

Az ország első, Wesselényi utcai, idén immár 137 éves baptista imaháza 1994-ben került vissza az egyház tulajdonába. Azóta folyamatosan megújul, idén – újra – a tető van soron. Az épületet rendkívül megviselték az állami tulajdonban […]

Tartalom megosztása
Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezeti Imakéthét 2024

Gyülekezetünk január 8. és 21. között ima- és böjtheteket tart, új, a korábbi imahetektől eltérő formában. Idén minden reggel egy-egy rövid videóüzenettel bátorítunk és hívunk a közös imádkozásra. Ezek az igei üzeneteket kora reggelente a […]

Tartalom megosztása